2012. május 29., kedd

Balázs keresztelője

Pünkösdhétfőn Balázst - aki pont aznap lett öt hónapos - Bence a keresztvíz alá tartotta, s ezzel a református egyház tagja lett ő is.
A keresztelő pap által kiválasztott keresztelői ige a gyerek eljövendő életéről szól. Így ezúttal is nagyon kíváncsian vártuk, mit kap útravalóul a babánk. Balázsnak egy nagyon szép igét mondott Miklós, a lelkész: "Célt téveszt minden fegyver, amit ellened kovácsoltak, meghazudtolsz minden nyelvet, mely ellenkezni mer veled." Miklós szerint ügyvéd lesz a gyerek. :-)
(Hirtelen nem találtam Bálint keresztlevelét, de emlékszem, hogy az ő igéje a harcokról szólt. S mennyire igaz ez már most is: ő harcol velünk, mi harcolunk vele. Nap mint nap. Egyelőre döntetlen az állás.)
Balázs egyébként ezúttal is nagyon jól viselte magát a templomban, egész sokáig hallgatta ő is az istentiszteletet. Leghamarabb Kamcsit kellett evakuálni, aki a keresztelés ideje alatt ott téblábolt a lábunknál. Bálintot és Katát a jól felkészült nagymama gumicukorral késztette csendes közreműködésre.
Az idő nem volt kegyes hozzánk - esett -, de végülis ez a keresztelő utáni ebédet és a délutáni beszélgetést nem sokban zavarta.
A gyerekek átlendülve az ebéd utáni fáradtság holtpontján estig bírták. Kamcsi este fél hétkor azonban egyszer csak játék közben szó szerint kidőlt.

1 megjegyzés:

Timi írta...

Isten éltesse Balázst! De érdekes, mi is kerek öthónaposan kereszteltük Csongort, és ő is református :)