2016. december 28., szerda

Balázs ma 5

Balika ma öt éves. Még mindig nagyon cuki, nagyon vagány és nagyon tud hízelegni, könnyes szemmel bocsánatot kérni, szépeket mondani, ha akar. 
Oviba egy ideje sajnos nem nagyon szeret járni. Egész pontosan szeptember óta. Előző évben 18 nagycsoportos mellé bekerült 6 kiscsoportos, s ezzel a helyzettel nagyon jól elvolt Balázs, hiszen itthon is ezzel a korosztállyal játszik. A nagyok elmentek iskolába, s jött helyettük 20 kiscsoportos, 3 év körüli kisgyerek. Akik közül sokan nehezen (vagy még egyáltalán nem) szoktak be, sokat sírnak és nem partnerei Balinak. Ez a váltás nagyon megviselte a mostani középsősöket, nemcsak Balázst.  Reggel emiatt nehezen indulunk, s ezt rossz látni azután, hogy tavaly milyen örömmel ment Balázs oviba. Az óvónők is érzékelik ezt a helyzetet, de leginkább a be nem szokott gyerekek egész napos gajdírozásával vannak elfoglalva. Eddig se voltam híve a vegyescsoportnak, de az elmúlt hónapok csak megerősítették bennem, hogy ez egy elhibázott koncepció, ami maximum kényszerhelyzettel indokolható. Barátot mindenki inkább a saját korcsoportjából választ, így sokkal kisebb a merítési bázis, mintha mindenki 5 év körüli lenne a csoportban. Balázs legjobb barátja az oviban egyébként Lóránt. Középsős.
Balitól még mindig nagyon el vannak ájulva az oviban, hogy milyen okos, ügyes és segítőkész, de a fogadóórán megjegyezték, hogy csúnyán beszél. S mit mondott? - kérdeztem. Hát azt, hogy kilóg a seggem. Na gondoltam magamban, ezt olcsóm megúsztuk, tudván, hogy egyébként milyen cifrákat oszt a testvéreinek, ha mérges rájuk. A minap aztán megyek érte az oviba, Balázs és az óvónéni fasírtban vannak. Mondja az óvónéni, hogy Balázs nagyon csúnyát mondott és így nem szabad beszélni. Kérdezem Balázst az öltözőben, hogy mind mondtál. Azt, hogy bakkecske - hangzik a válasz. Azóta is tartja magát ahhoz, hogy ő bakkecskét mondott. Valószínűleg tényleg 'ba'-val kezdődött.

Ma azonban nyomban meg is köszöntöttük az ünnepeltet Petiékkel Sopronban. Mami csinált neki finom házi Sacher tortát. A tortadíszt ezúttal közösen készítettük el. Gyurmáztunk marcipánból mindenféle állatot.
Lesz itt majd kép is róla.
A tortázás után pedig elmentünk korizni: Balint és Balázs lábán ekkor volt először korcsolya. Kami már egy öt alkalmas korcsolyakurzuson szerzett ingatag alapokat.


Nincsenek megjegyzések: