2017. február 18., szombat

Star wars névnapi zsúr

Bálint tavalyi névnapi zsúrjára még az ovis barátokat hívtuk meg, de egy kivétellel a kapcsolatok halványultak, úgyhogy idén ez az opció már nem merült fel. Elkezdtük összeírni, hogy az osztálytársak közül kit szeretne meghívni. Amikor már az osztályból szinte minden fiú fent volt a listán, akkor elkezdtünk lehúzni neveket. Aztán vissza. Így esett, hogy végül minden fiút meghívtunk.     S egy kivétellel jött is mindenki. Péntek délután négykor lesétáltam a suliba, átvettem a napközis tanítónénitől a gyerekeket és felsétáltam 14 fiúval hozzánk. Számítottam rá, hogy ennyi 8 (9) éves elég zajos lesz, de minden várakozásomat felülmúlta a dolog.
Már az 5. percben látszott, hogy nem fog működni a 'kicsit felfedezik a körletet, eljátszanak, aztán ha elkezdenek vadulni, akkor lesz szervezett játék'. Rögtön az utolsó stádiummal kezdett a csapat, így azonnal be kellett dobni a 'játszunk közösent'. Csinálták, közreműködtek, jól érezték magukat, de szerintem a harmadik telekszomszéd is tudta, hogy buli van nálunk. Aztán lassan, nagyon lassan megérkezett a 3 animátor, akiket egy óra erejéig hívtam azzal a céllal, hogy majd jól lekösse a fiúkat. Megérkezett Luke pilótaruhában Yodaval a hátán, egy hókatona és természetesen maga Darth Vader is.
Na a három pasi sem volt ügyesebb, mint én. Lufikardokat fújtak és harcoltak a fiúkkal egy órán keresztül. Amikor megemlítettem a hókatonának, hogy lesz e valami nyugisabb játék, az volt a válasz, hogy pihennek a gyerekek majd ha ők elmentek. Na ja.
Érdekes volt, hogy a három órányi hangzavartól és rohangálástól több fiú is besokkalt, mégse tudtak nagyon lenyugodni. Közben legalább 10 liter szörp elfogyott. Bálint is kijött egyszer a konyhába, hogy ez már sok egy kicsit... A némileg megfáradt csapat:
 Aztán a tortához leült a csapat.

A tortázás után spontán megszervezték maguknak az ajándékátadás mikéntjét, ahogy nemrég azt egy másik zsúrban gyakorolták. Sorba álltak Bálint háta mögött, Bálintnak ki kellett találnia az elváltoztatott hangok alapján, hogy ki áll mögötte, kitől kapja a következő ajándékot. Az egyik csomag Dobble-t rejtett, amivel azóta is szívesen játszanak kicsik és nagyok egyaránt.
Érdekes egyébként ez a korosztály. Már elég nagyfiúnak érzik magukat, vagánykodnak egymásnak, de bármi apróságon még eltörik a mécses, s hirtelen kisfiúkká változnak. 

Nincsenek megjegyzések: