2017. november 29., szerda

Balázs készül az iskolába

Hihetetlen, de Bali már nagycsoportos. Még szeptemberben elvittem őt Mariannhoz - akihez a nagyok is jártak -, s csinált vele egy iskolaérettségi felmérést. Balázs 'okosságától' egyébként mindenki (értsd: óvónők, nagyszülők) el van ájulva, de gondoltam egy független szem se árt.
Balázs alapvetően tényleg rendben van, de valahogy a formamásolás, vonalkövetés nem az erőssége. A felmérésből az jött ki, hogy nem azért másolja le a formákat másképp, mint ahogy oda van rajzolva, mert ügyetlen a keze, hanem ő másképp látja (vizuális percepció). Az is megállapításra került, hogy bár jobboldalas (jobb kezes, jobb lábas), de bal a domináns szeme (jobb kézzel a bal szeméhez emeli a távcsövet). Persze mindenkinél lehet valamit találni, de végül úgy döntöttem Balázst is mégiscsak elviszem iskolafelkészítőre, ami ezúttal nem egyéni, hanem kiscsoportos és hétköznap délelőttönként van. Így Bali keddenként nem jár oviba, hanem a délelőttöt 8-tól 12-ig itt tölti. Legjobban a dobolást szereti (ritmusérzék, kézkoordináció fejlesztés dobtanárral). Tornáznak is (TSMT), meg közben az oviban indult alapozó terápia (amilyenre Bálint is járt anno), úgyhogy Balázs fejlesztve van rendesen. Egyébként ezalatt a 2,5 hónap alatt is sokat változott. Valahonnan előkeveredett Bálint elsős írásfüzete, amire most Bali rácuppant és már egész ügyesen töltögeti. 
Szóval kedden délelőttönként Bali iskolába készül, aztán délután elviszem úszni. Legjobban azonban mindig a péntek délutáni ovis focit várja. 

Nincsenek megjegyzések: