2018. március 19., hétfő

Beni 3 hónapos

Benőke tegnap három hónapos lett. 6,2 kg és 63 cm. Nő mint a gomba. 
Rengeteg neve van már: Benedek, Beni, Bendzsi, Benő, Benőke és Tyutyuka. Ez utóbbi Bálinthoz fűződik, de már mindenki használja. 
Beni igazi társasági ember. Ha magára van hagyva, kiabál. De amint valaki szórakoztatja, beszél hozzá, azon nyomban abbahagyja a panaszkodást és széles mosollyal hálálja meg a törődést. Sokszor hallom, hogy elkezd panaszkodni, majd abbahagyja. Odaérve látom, hogy valaki kivette a járókából / kiságyból. Kami vagy Bálint a fő szórakoztatók és vígasztalók.
Balázs azért tartja a kellő távolságot Benitől. Ha sír, azt egyáltalán nem bírja, elmenekül. Múltkor a kocsiban Balázs akart Beni mellé ülni, aki azonban elkezdett sírdogálni útközben. Balázs pánikszerűen kérlelte Bálintot, hogy cseréljenek helyet. Minap este pedig kiselőadást tartott neki, hogy "Beni, nem kell sírni, már mondtam...". 
Az éjszakáink némileg romlottak az elmúlt hetekben. Az egy éjjeli kelés helyett jellemzően kettő ébredés van. De a fő probléma, hogy 5.30-kor van reggel Beninél. Aztán persze 7.30-kor már újra alszik, mert kb két órát bír ébren lenni egy huzamban. 
A kezeit már nézegeti egy ideje, s most már fogni is próbál. A védőnő javaslatára felkötöttem a járókára egy madzagot, s rá pár műanyag cuccot, amit találtam. Még nagyon kis béna, de legalább akarja. A hüvelykujját érdekes módon nem nagyon nyitja ki, úgy  meg azért nehéz megmarkolni bármit is. 
Már hetek óta nyálzik, fújja a nyálbuborékokat. Előbb-utóbb ebből fogacska lesz. Remélem inkább utóbb.
Egy hete tejdiétán vagyok, mert az a gyanúm, hogy Benőke érzékeny rá. Zöld és bűzös kaki most kevésbé bűzös, s talán kevésbé is zöld. A gyerekdoki szerint azonban még mindig sárga a gyerek, a bilirubin ürül belőle, ezért zöld a pelenka tartalma. Meglátjuk. Imádom a tejet és minden tejterméket, jó lenne ha nem lenne Beni tejérzékeny. Mindenestre most helyette rizstejet tolok, ami egy fokkal jobb mint pl. a mandulatej, de sokkal rosszabb a tehéntejnél. 

Nincsenek megjegyzések: