2018. május 18., péntek

Benedek 5 hónapos

Benő öt hónapos és 7,25 kg. A hosszmérés most elmaradt, de a 68-as ruhákat gyakorlatilag kinőtte, így elővettem a 74/80-as ruhásdobozt. Mivel Balázs is decemberi, így vannak nyári ruhák ebben a méretben. Igaz Bazsika 5 hónaposan már 8,44 kg volt a blog tanúsága szerint. 

A főbb fícsörök: Benedek négykézlábra áll és nagyon rosszul alszik. Ez utóbbi téren egyre rosszabb a helyzet, 3-4-5 ébredés egy éjjel, s hajnali kelés. Ami állandó: semmi napirend, se éjjel, se nappal. Nappal egy hosszabb alvást (kb 2-2 és fél óra) azért produkál, főleg ha babakocsiban alszik, amibe vissza tudom ringtagni, ha megébred. Cserébe nagyon ügyeskedik. Kinyomja magát négykézláb helyzetbe, de a fejét még nem nagyon bírja hozzáemelni, az a földön támaszkodik. Négykézláb inog pár másodpercig (az idő rövidsége miatt ezt még nem sikerült lencsevégre kapni), majd kicsúszik a lába hátra. Ezt többször megismételve összességében hátrafele halad.
Iszonyú erős a szorítása, csíp és harap. Főleg az ujjaimat, kezemet szereti rágni, dörzsöli vele az ínyét. Mindenért nyúl, amit érdekesnek talál, s már egész ügyesen fog. Fürdés után a két mosdókagyló közé szoktuk letenni, s a fölötte lévő virágot azonnal lekapja - mármint ha szabadok a kezei:

Nincsenek megjegyzések: