2021. február 28., vasárnap

Benedek az "Új szobájában"

 Jó ideje nem vezettük a kis blogunkat, de most azért csak bejegyzem:

2021.02.27-én Benedek, kicsit több, mint három évesen, az "új szobájában" aludt, az új ágyában, este, egyedül: 



Az "új szobája" készen van már egy ideje (konkrétan októbertől), így ideje volt, hogy ez is bekövetkezzen! Hétvégéken a délutáni alvásokat teszt jelleggel már ott töltötte, de éjszaka a hálószobába húzta a lóbőrt. Ráadásul a mi ágyunkban aludt el és onnan kellett átteni a rácsoságyba, ami egyre nehezebb feladat, ahogy Benedek is nő...
Az átállás elég jól ment (eddig). Benedek aktívan segített a rácsoságy szétszedésében és alapvetően lelkes volt, igaz kb egy hónapja napirenden van a téma, mert lassan jön az új hálószoba bútor, így a baba cuccoknak mennie kell amúgy is. 
A statisztikai adatok kedvéért, este fél10-kor lefeküdtünk, és szépen egyedül aludt negyed 7-ig, ami a bölcsis napirendnek megfelelő. Reggel nem mászik ki az ágyából, pedig ezt is gyakolotam vele a zsákjában, hanem az ágyában ülve kiabálgat. Ezen még dolgozni kell. 
A következő logikus lépés az esti tápi és az éjszakai pelus elhagyása lesz. Nem mernék rá becslést adni, hogy ezek mikor következnek majd be, nem nagyon feszegetjük a gyerek határait! 

Tóni


Nincsenek megjegyzések: