2009. február 2., hétfő

Antibiotikum beadás evolúciója

Az apukáknak vannak hálátlan feladatai (amiket fel kell írni a blogba, mert családi tapasztalat szerint ~20 év múlva apukák minden gyermekkel kapcsolatos ténykedését az anyukák elfelejtik).
Az egyik ilyen feladatom aktuálisan, hogy naponta kétszer "megtömöm" Bálintot antibiotikummal. A gyógyszer beadása során szemlátomást Bálint fejlődik többet (tanulásban lenyom :-). A fejlődés kronológiája:
1. nap: Érdeklődve, bizonytalanul kitátja a száját, majd fintorogva nyomatja ki a cuccot ahogy bírja a nyelvével.
2-3. nap: Meglátja a kanalat kezeit szétveti (ez a védekezési mechanizmusa a srácnak - mi szeretjük, mert így azok nincsenek útban), száját bezárja.
4-5. nap: Kezek szét, száj be, fejet forgat.
5-6. nap: Kezek szét, száj be, fejet forgat, nyelvet előre tol.

1. nap után doki kitanított, hogy a kanállal le kell nyomni a nyelvét a gyereknek, mert akkor kénytelen nyelni. No Bálint baba 5 nap alatt rájött a turpisságra és az összeszorított szájának az elejébe betolja a kis nyelvét, így aztán nem leszorítani nem tudom, de már a kanál sem nagyon jut be (a száját ugye még szét tudom nyitni). Mindenesetre elég keményen küzdünk, így remélem hamarosan leállhatunk a cuccal. Aggódókat megnyugtatandó, Bálint nem sír (csak határozottan ellenáll) és a procedúra után békésen lenyalja a maradékot a kanálról, majd nagyokat nevetgélve húzza a hajamat...

Nincsenek megjegyzések: