2009. május 4., hétfő

9 és 9

Bálint betöltötte a 9-et, mind hónapban, mind kilóban.

Nagy evő. Minden érintett nagy örömére hatalmasra tátja száját.

És komoly mennyiségeket bevág. A sötétzöld dolgokon kívül (úgy mint brokkoli és spenót) mindent megeszik, a narancssárgákból (úgy mint sárgarépapüré és sütőtök) csak annyit, amíg már nem fenyegeti az éhhalál. Minden más jöhet. Már a házi kotyvasztású dolgaimat is zabálja (vagy én fejlődtem pépgyártásban vagy az ő ízlése :-) ).
Egy komoly akadálya van azonban az evészetnek: ha nem teljesen homogén kaja. Múltkor egy kis krumplidarab benne maradt a főzelékben. Nagy öklendezés és hányás lett a vége. A 4 kis fogát az evéshez ugyanis nem használja, pedig utána és előtte minden létezőt harap és rágcsál. Így például egy kis parafadarab hiányzik a papucsomból:


Szóval az evés megy, de az ivás nem. Cumisüvegből egyáltalán nem issza meg a vizet. Pohárból iszik néhány kortyot evés közben (no meg este a fürdővízből). Így marad a szopi napi 3x. Pedig a napközbenit már szeretném elhagyni, de félek, hogy szomjan marad ez a gyerek.

A hónap - kevésbé örvendetes - újdonsága a gyakori éjjeli kelés. Korábban sokáig és egy huzamban alvó babánk kb. a felső kettő fogacska megjelenésével egyidőben elkezdett korá(bba)n kelni s az utóbbi 2-3 hétben éjjeli is műsorozik. Néha félóránként. :-( Apa kel hozzá. Nagyon rendes dolog ez tőle.

Nincsenek megjegyzések: