2011. július 3., vasárnap

A Tűzoltóság keresztbe tett

Történt ugyanis, hogy Bálint bölcsi gondozónénije közölte a jó hírt, hogy Kamillát felvették a bölcsibe. Miután hetekkel ezelőtt már azt is megbeszéltük, mikor kezdjük a beszoktatást, a héten kaptunk egy levelet a kerületi egyesített bölcsődevezetéstől, hogy Kamillának nem tudnak helyet biztosítani, s a várólistán is csak a 13.-ak vagyunk. Ez egy összesen 60 fős bölcsinél azt jelenti, hogy remény sincs évközi felvételre.
Kiderült, hogy a Tűzoltóság keresztbe tett nekünk. Kimentek ugyanis terepszemlét tartani, s megállapították, hogy egy szobában 14 helyett itt csak 10 gyerek lehet. Azaz csoportonként 4 gyereknek kalap-kabát. Na mi ebbe a 4-be belecsúsztunk.

Úgyhogy leányka nem lesz bölcsis. Nézzük ennek a jó oldalát: nem kell beszoktatni, nem lesz ebből sírás. Nem fognak csúnya szemmel nézni ránk a szülők, amiért Kamilla megharapta csemetéjüket. Nem fog hazahozni semmilyen betegséget. S azon nevelési tanácsadóknál is biztosan szereztünk egy jó pontot, akik szerint 3 éves korig otthon a helye a gyereknek.
Cserébe némileg korlátozza a mozgásteremet, hogy leányka itthon van, aki minden esetben borzasztóan unatkozik, ha nincs társasága. Márpedig Bálint a tervek szerint nem fogja őt egész nap szórakoztatni. Legalábbis nagyon remélem, hogy az óvodába nem tettek a fentihez hasonló megállapításokat a tűzoltók...
Mondjuk még mindig jobban jártunk, mint egyik ismerős kislány, akinek 2 év bölcsi után most nincs óvodai helye.

Nincsenek megjegyzések: