2011. november 24., csütörtök

Új gyerekszoba

Az utóbbi hetek eléggé zsúfoltra sikerültek. Kipakolás, szekrények szétszerelése, festés és egyéb falburkolatok (tapéta, lambéria), nagytakarítás, bútorok összeszerelése, pakolás vissza, régi gyerekszoba kiürítése, felesleges bútorok Sopronba szállítmányozása, szükséges új darabok feltranszportálása... Tóni szerint költözni egyszerűbb lett volna.
A 90%-os készültségi fokot elérve két hete Kamilla és Bálint már átkerült az új szobájába. A várakozásoknak megfelelően amint Kamilla kiszabadult a rácsos ágy fogságából, ő is megkezdte az átvándorlást a szülői hálóba. Tóni pedig felváltva hordja őket vissza a helyükre, elvégre négyen kicsit zsúfoltan lennénk egy ágyban. Arról nem is beszélve, hogy nemsokára beköltözik hozzánk KisBalázs is. Az már öt.
A reggeli ébredésük - ha mindenkit a saját ágyában ér a reggel - nem tudjuk hogy zajlik pontosan, ki kelt kit, de egyszer csak szép libasorban becsörtetnek hozzánk és kérik a reggeli tejet. Kamilla gyakorlatilag ugyanannyit alszik mint Bálint.
Az új szoba nagy hozadéka - számomra -, hogy az összes játékot beraktuk a szobájukba és végre a nappaliban lehet közlekedni is. Cserébe a gyerekszobába lépés előtt gumicsizmát, de legalábbis papucsot érdemes húzni az apróbb alkatrészek okozta sérülések elkerülése végett.

Nagyon szerettünk volna galéria ágyat - alul játszórésszel - de végül nem vállaltam be, tekintettel gyermekeink vérmérsékletére. Egy-egy bunyó alkalmával elég nagyot esnek a sima ágyról is, nem kell ehhez a 1,5 méteres magasság. Maradt hát az a megoldás, hogy a két ágy közé beszorítottunk egy kis játszóházat. Jelenleg még folynak az építési munkálatok, a tetőszerkezet már áll, kulcsrakész állapot hamarosan. :-)

4 megjegyzés:

Kriszti írta...

Szép lett! Ez nem a régi ágy ugye? Vettétek vagy csináltattátok?

Ági írta...

Csináltattuk. Tóni nagy bánatára nem nagyon veszünk bútort, mert mire kitalálom, hogy mire is van lenne szükség, addigra olyan határozott elképzelésem van róla, hogy pont olyant nem lehet kapni. :-)

Edina írta...

nagyon szép lett!!! :-) kiváncsi vagyok a másik babaszobára is! vagy azon nem változtattatok?

Ági írta...

Köszi. A másik szoba nem változott, csak annyiban, hogy Bálint régi ágya onnan kikerült, helyette Anyukámnak tettünk be egy ágyat a rácsos ágy mellé.