2013. március 28., csütörtök

Balázs 15 hónapos

Balázs 15 hónapos, 20-as lába és kb. 10 foga van. Most növeszti a kisőrlőket. Kettő már áttört ha jól láttam, a többi készülődik. Kiscsávónk fellelkesedvén, hogy most már őrlőfogai is vannak, egyre kevésbé akarja megenni a főzelékeket és egyéb bébikaját, cserébe egész nap enne: Túró Rudit, pilóta kekszet, kakaós cornflakes-et, palacsintát és mindent, ami édes nasi. Itt épp Túró Rudit tolt be kb. 5 másodperc alatt:
Balázst bevinni egy élelmiszerboltba óriási merészségről tesz tanúbizonyságot. Míg a többiek megelégedtek, s általában a mai napig is megelégednek egy (max két) valamivel, addig Balázsnak minden kell. Kifordul a bevásárlókocsi gyereküléséből, hogy le tudja rámolni a polcokat és azonnal eszi is amit megszerzett. Aztán ugyanilyen hamar megválik tőle, amikor a következő sarkon megpillant valami mást.
Sokat gagyarászik babanyelven, mutogat. S már egy-két szót felismerhetően mond: baba, ana és természetesen a "nem". Rázza mellé a kis fejét is. Rengeteg mindent megért és meg is csinál, ha mondjuk neki. Ő is megérteti magát. Pl. behív a szobába, mert mutatni akar valamit. Ilyenkor megáll előttem, rám néz és elindul a szoba felé, s időnként hátrafordulva ellenőrzi, hogy követem e. Minden megjegyez, lemásol, utánoz. És sok olyan csibészséget csinál, ami a két nagyobbnak még nem jutott eszébe. Főleg nem ennyi idősen....
Most már második hete itthon van holmi nátha miatt. De minap reggel jött velem, mikor vittem Kamillát a bölcsibe. Balázs tárt karokkal szaladt a saját gondozónénijéhez. Olyan jó volt látni, hogy tényleg kötődik  (mint ahogyan azt a bölcsis füzetben írták róla). Nem akarom elkiabálni, de számomra hihetetlen, hogy ilyen hamar beszokott. S nem csak elviseli, hanem a jókedvéből ítélve szeret is ott lenni. Egyébként is igazi társasági ember. Kamillához hasonlóan (s Bálinttal ellentétben) ő is azonnal odamegy a többi gyerekhez a játszótéren, barátkozik a többiekkel akkor is amíg pl. az orvosi rendelőben várakozunk. 

Nincsenek megjegyzések: