2013. szeptember 29., vasárnap

Bali 21 hónapos

21 hónap, 13 kiló, 88,5 cm, 23-as láb és 13 fog. Lassan nőnek ezek a szemfogak, de az elsőt kiküzdöttük. Éjszakai sírások jelzik, ha épp intenzív növekedés van. Egyre több szót mond, sőt 3 szó egymás után fűzésével komplett mondatokat tud közölni a maga módján. Az új szavak mellett a fő attrakció, hogy Balázs megtanult cuppanós puszikat adni. A családtagokat és a bölcsis gondozónéniket veszi le a lábukról az új tudományával.

A hónap fő eseménye, hogy Bali elköltözött: a hálószobánkból a gyerekszobába, a rácsos ágyból a nagy ágyba (a tapasztalatokról még majd írok). De nemcsak a nagy ágyban alvás tetszik neki, hanem a nagy széken evés is. Már egyre nehezebben lehet beletenni az etetőszékbe, ő is az asztalnál akar ülni a többiekkel. A gond csak az, hogy összesen négy konyhaszékünk van. Azaz a családi étkezéseknél valaki állva marad. Vagy bevállalja az etetőszéket.:-)
A hárman együtt játszás már régóta jól megy. A legnépszerűbb közös játék a sokat emlegetett jelmezesdi. Mostanában a nagyokat csak úgy lehet itthon lencsevégre kapni, hogy be vannak öltözve. Kamillának és Bálintnak gyakorlatilag ez az itthoni ruhája:
Bali pedig annak megfelelően, hogy mi az ukász (mit diktálnak a többiek, mit kíván a játék), vagy beöltözik vagy nem.
 
 Még mindig hihetetlenül szőke, így például a rózsaszín cicajelmez remekül áll neki.

Nincsenek megjegyzések: