2014. február 4., kedd

2. sítábor: Turracherhöhe

Fellelkesülve a január eleji síelésen, a hónap végén megint sítáboroztunk. Ezúttal Bali és én is elkísértük a síelőket. Nagyon szép pályaszálláson voltuk. Kilátás az ablakunkból a tóra, ahonnan minden irányba indultak fel a sífelvonók:
Ám a szép környezetet igazán csak egy napig élveztük, mert utána már nem sokat láttunk: végig szakadt a hó. Pedig már odaérkezésünkkor is volt belőle jócskán. A gyerekek mögött a teraszon ember magasságú hófal, afölött pedig a sípályák is látszanak szintén a szobából:

Amíg a többiek síeltek, én Balival ütöttem el az időt. Minden délelőtt az volt a program, hogy elhúztam őt szánkóval az egyetlen boltba, ami a környéken volt. Balázs, mondjuk ki, utálta a szánkót. A lejtőn lefelé csúszás szóba se jöhetett, egyenes terepen lassan húzva is túlélőpózt vett fel a szánkón:
A boltba tartó út kifejezetten nehéz volt, mert fújta a szél az arcunkba a havat, ami állandóan szakadt. Odaérve a napi bevásárláson túl némi csokis keksz is mindig került a bevásárlókosárba, ez volt Bali jutalma a kitartásért. Balázsnak éppen ezért a "sítábor" nem más értelmet nyert, mint hogy ül egy kicsit a szánkón, cserébe kap valami finomságot. 
Bálint és Kami viszont most is nagyokat síeltek. A minicsoport: (balról az 1. Kami, 3. Bálint a gyerekek közül)
Bálint nagyon várta már a síversenyt, biztos volt benne, hogy most ő nyeri az aranyat, mert egyetlen kaput sem hagy ki. S tényleg nem hagyott ki egyetlen kaput sem, de ezúttal is ezüstérem lett a jutalma. Szerencsére azonban ez nem viselte meg a lelkét, sőt ezúttal  nagyon bátran kiment, átvette az érmet és az oklevelet.
Sőt, némi tétova integetésre is futotta közönség felé:
Mivel a minicsoportban ezúttal is Kami volt az egyetlen lány, ezért neki aranyérem járt. Annak ellenére, hogy szegény egy akkorát esett, hogy még este is jöttek oda másik szülők érdeklődni, hogy Kamilla hogy van. Szerencsére jól volt. A frissen esett hóban azonban elakadt a léce, Kamcsa pedig arccal hegynek lefele befúródott a szűz hóba. Becsületére legyen mondva, utána még egész nap síelt...

Nincsenek megjegyzések: