2014. augusztus 20., szerda

Lego Chima őrület

Tavaly Bálint Star Wars Lego lázban égett, s megkapta álmai vágyát szülinapjára. Most ismétlődött a forgatókönyv, azzal az apró különbséggel, hogy most Lego Chima őrület van. Az óvodából importáltuk. Végtelen mennyiségű, azaz több évadnyi Lego Chima mese van fent a Youtube-on, ami nála nagy népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy a Balatonra vett mobilnet forgalmi keretünket Bálint napok alatt leforgalmazta a Youtube-on. Kívülről tudja az összes - számomra tök egyformának tűnő - szereplő nevét, ami mostanra már a testvéreire is átragadt. Elég vicces a bölcsis Balázs szájából hallani a sztorit...
Bálint már hónapok óta a legókatalógus felett álmodozott, hogy kitől mit kér majd szülinapjára a Lego Chima-k közül. Tőlünk az Oroszlántemplom elnevezésű óriásdobozos darabot kérte. Ezt itt ni:
Ezek is persze 8 éves kortól ajánlott darabok, de most már legalább egyedül is boldogul valamennyire az összerakással. Kellett azért persze segítség a 9 zacskóból álló és több száz oldalas összeszerelési útmutatóval ellátott darabhoz. De délutánonként - alvás helyett - Bálint kitartóan rakta össze a Chima templomot.
Az 5. zacskó tartalmának beépítése után Bálint hozta ki az építményt a lugasba, hogy folytassuk az összerakást, amikor is kicsúszott a kezéből. Darabjaira esett, volt nagy elkeseredés. Két óra alatt sikerült helyrehozni a kárt. A finalizálás aztán már itthonra maradt, s a végeredmény így néz ki:
Még be se fejeztük a Chima templomot, amikor Bálint már kinézte a jövő évi kívánságot: egy Lego City darabot...

Nincsenek megjegyzések: