2015. szeptember 19., szombat

Új ovi, mindenkinek

A nyári szünet után egy hétre mindenki visszatért még a régi helyére: a nagyok az oviba (Bálint is), Bali pedig a bölcsibe. Augusztus végén viszont végleg elbúcsúztunk a bölcsitől. Elbúcsúztunk a szeretett gondozónéniktől, s az épülettől ahova hosszú éveken át minden (munka)nap jártunk. S lőttünk egy utolsó képet Balázs szekrénye előtt:
S nem így terveztük, de a szomszédos ovitól is búcsút vettünk aznap. Kamilla a nagycsoportot már máshol fejezi be, nevezetesen ott, ahova Balázs jár szeptember 1-től.
Az ok: az óriási fluktuáció az óvónők körében. Bálint négy év alatt majdnem 10 óvónőt fogyasztott el. Minden év végén sok óvónő felállt, jöttek újak, egy részük csak egy pár hétre, hónapra... Kaminak azt gondoltam szerencséje lesz, mert a vezetőhelyettes lett az egyik óvónénije, aki egy stabil bástyának számított. Most augusztus 20-án (milyen taktikus időpont) azonban kaptunk egy levelet mi szülők, melyben tájékoztattak, hogy a Sárga csoport mindkét óvónénije elment. Aztán kiderült hogy további három is, azaz a 8-ból 5 óvónő felmondott. Na itt betelt a pohár nálam, s bementem Balázs ovijába a vezetőnőhöz. Nem bíztatott sok jóval, tekintve hogy már évkezdés előtt voltunk a kerület egyik legnépszerűbb ovijában, de legnagyobb meglepetésemre a másnapi szülőin a csoportbeosztás ismertetésekor meghallottam Kamilla nevét is. Volt olyan anyuka, aki meg is kérdezte tőlem, hogy milyen kapcsolaton keresztül jutottunk be... Nos biztos az tetszett meg a vezetőnek, hogy nekünk nem volt semmilyen "felsőbb kapcsolatunk".
Egymás melletti csoportba kerültek a gyerekek, kvázi közös öltözővel de mégis külön szobában. Mindkét csoport vegyes csoport: van kb 19 nagycsoportos és 6 kiscsoportos. Nagyon más ez az ovi, mint a régi. Nagyon helyesek és közvetlenek az óvónénik. Az előző helyen pl. tiltva volt a tegeződés szülő és pedagógus között, itt mindenki sziát köszön. Ugyanakkor ott mindenki mehetett úszni, aki akart, itt nem jutottunk be úszásra.
A mi szempontukból jóval kényelmesebb, hogy végül nem három, hanem csak két helyre kell értük menni. De a legfontosabb, hogy mindkét gyerek nagyon szereti. Aggódtam, hogy Kami rosszul fogadja majd a hirtelen jött oviváltást, de lekopogom eddig nem mondta egy szóval sem hogy visszasírná a régit. Csak a kis barátnőjét, Liát hiányolja.
Balázsnak már nagyon kellett az ovi. Tök ügyes mindenben, korához képest főleg, s az utolsó félévben nagyon unatkozott a bölcsiben. Már az ovis beszoktatáson (augusztus végén volt erre két külön nap) elkápráztatta az óvónéniket azzal, hogy minden kirakót kirakott, amit elé pakoltak...

Nincsenek megjegyzések: