2016. március 9., szerda

Tavaszi kerékpározás

Lassan vége a síszezonnak, kezdődik a tavasz és a kerékpár ideje. Ennek jegyében kihajtottam a gyerekeket az utcára, hogy a felszerelést leteszteljük. Miután a legnagyobb kérdés, hogy Kamilla belenőtt-e a 20"-as kerékpár méretbe, így Bálintnak a roller jutott, Kamilla ment Bálint biciklijével, Balázs pedig a kis zölddel, amin egyelőre szükség van a négy kerékre (Balázs belázadt Pátzay Sári rózsaszín kerékpárjára, mondta azzal nem hajlandó menni, legutóbb a Velencei tó körül még azzal vontattam, de kinyílt a csipája...). 

Nos a bicikliken kívül az utcát is teszteltük. Tavaly még a Vércse utcában nyomtuk. Ahol viszont az úttesten ment a bandázás, többnyire a szomszéd lányokkal közösen. No ez most nem jön szóba, a mi utcánk bazi meredek, cserébe a Fodor utca járdája kellően széles és lapos és valamivel biztonságosabb is, mint a Vércse volt, így a gyerekek jót gyakorlatoztak az eszközökön.


Az eredmény: Kamillának tökéletes a 20"as kerékpár, így vehetek neki egy rózsaszín-t vagy egyéb lányos kivitelt. Balázs újra megtanult fékezni, és bár többször elakadt az úthibákon, de valahogy megoldotta, így talán nem lesz gond vele a túrákon. Bálint pedig minden bizonnyal kiheveri, hogy a rollerrel nem ő volt a leggyorsabb és hogy Kamilla kétszer is felöklelte hátulról, cserében egyszer sem tudott menni a saját biciklijével...
Lehet hamarosan a Fodor utcán fogunk ismét együtt biciklizni Abigélékkel, ami remek lenne, bár a gyalogosok nem fogják értékelni az biztos!

Nincsenek megjegyzések: