2016. július 9., szombat

Mit lehet csinálni nyáron törött kézzel?

Hát fürödni, biciklizni, rohangálni, görkorizni biztosan nem. Azaz semmit, amit egy gyerek nyáron napi 12 órában csinálhatna. Rajzolgatni tud, mert szerencse a szerencsétlenségben, hogy a bal keze az érintett, nem a jobb. De legózni, kártyázni is csak nehézkesen, mert ezekhez is két kéz kell. Szóval szívás ez. De télen talán még nagyobb szívás lenne, mert felöltöztetni se tudnám. Semmit nem tudok ráadni, csak mi pántos és rugalmas vagy esetleg kötős. Egy sima rövidujjút nem lehet áthúzni a vastag és egész kezet borító gipszen.
Kami a körülményekhez képest jól viseli, csak néha keseredik neki a sorsának. Főleg amikor a fiúk fürödnek vagy ugrálóznak (immár megjavított háló /cipzár mellett), amit ő nem tehet. Időnként szomorúan megkérdezi, hogy "ki akarta, hogy eltörjön a kezem"? Abból is már nagyon elege van, hogy mindenki (idegenek is az utcán) megnézik és kérdezgetik, hogy mi történt. 
Az öltözés és a programszervezés nehézségei mellett a tisztálkodás se evidens. Kádban fürdés helyett zuhanyzás van. Egyikünk eltartja a gipszes kezet, a másikunk mosdatja a lányt. Az itthoni hajmosást viszont nem sikerült megoldani, ezért elvittem Kamit egy fodrászatba. Éppen útba esett, hát betértünk  egy szalonba. Na de milyen szalonba! Ahol megállt az idő. Linoleum a padlón, olajfesték a falakon derékmagasságig, szürke pléh billentős hamutálcák a bútor oldalában (mint régen a vasúti kocsikban) és ami a legjobb: gázvezetékek a falon minden "munkaállomáshoz" kiállva, hogy a nyílt lángon melegítsék az öntöttvas hajsütő vasakat. És mindez a Széna térnél.
Amíg körbeszemlélődtem, Kaminak megmosták a haját, s el is kezdték szárítani, a fiúk meg ott ültek a közelünkben a telefonomon lógva. Ebben a csendéletben egyszercsak ezt kérdezi a fodrásznő: "Maga a Mama vagy a babysitter?" Hm, hát nem tudom milyen következtetést vonjak le a felmerült kérdésből, de fogjuk fel optimistán. :-)
A retro fodrászatból távozva egy fagyi volt beígérve a gyerekeknek. Kami egy gombóc csokifagyit tartva a kezében megvakarta frissen fodrászolt fejét. Igen, azzal amiben a fagyi is volt. Na ennyit a tiszta hajról.

Nincsenek megjegyzések: