2016. július 29., péntek

A nagy nyári projektünk: Lego újraépítés

Van egy csomó legónk. Valamelyik gyerek kap egy dobozzal, összerakják, játszanak vele. Aztán mérettől függően 2-3 nap, hét vagy hónap múlva, de biztosan szétesik az összerakott építmény / jármű / figura. Az alkatrészek pedig mennek a süllyesztőbe, azaz egy dobozba a többi darab közé. Már három nagy doboznyi Lego darab összegyűlt, s közben a fiúk folyamatosan újabb Lego-ra ácsingóztak. Ezt megelégelvén kihirdettem, hogy amint vége a sulinak, nagyszabású munkához látunk. Összerakunk annyi mindent, amit csak lehet a meglévő elemekből! Az összeszerelési útmutatók megvannak. A fő nehézség azonban az, hogy megtaláljuk azt a konkrét kis mütyürt, amit be kell illeszteni. A keresést megkönnyítendő először tizenvalahány dobozba színek szerint szétválogattuk az összes darabot. Három nap alatt. A válogatás:
Aztán elkezdődött az összeszerelés. A műhelyt a nappaliba üres sarkában alakítottuk ki. Kicsiben kezdtünk. Az első összeszerelt darabok különböző Lego Chima járgányok voltak.
Most, bő másfél hónap után itt tartunk az összeszereléssel:
Három komolyabb járműt sikerült eddig összeszerelni, s több aprót. Nem haladunk túl gyorsan. A munkamegosztás: én keresek, Bálint szerel. Kami kiikszelte magát az összeszerelésből (egy kézzel azért elég nehézkes), Balázst pedig annyira nem köti még le. 
Bálint persze ismét legot kap szülinapjára (mivel csak ezt kért), de azért majd folytatjuk a projektünket.

Nincsenek megjegyzések: