2017. június 11., vasárnap

Erdei iskolában a nagyok

Június 2-ával idén ismét vége lett nálunk a tanításnak, de erre a hétre azért még volt elfoglaltságuk a gyerekeknek. Kami és Bálint is erdei suliban voltak, Kami Ravazdon, Bálinték Nagybörzsönyben. Idén már jóval egyszerűbben ment a bepakolás, elhagytam olyan felesleges tevékenységeket, minthogy mindenbe (zokniba is!) megpróbáljam beleírni a nevüket. És - legalábbis az első leltár alapján úgy tűnik - minden visszakerült, s csak a saját holmijukat rakták be a bőröndbe. Idén Bálint végre nem ugyanabban a zokniban, alsógatyában és pólóban tolta végig a négy napot, hanem cserélt ruhát, sőt a szennyest szépen különrakta. Van itt fejlődés kérem szépen. Kami egyből megugrotta ezt a feladatot. 
Mindkét osztály esetében egy-egy szülő volt a kapcsolattartó, aki napi 1x-2x beszélt a tanító nénikkel, majd emailben tájékoztatta a többi szülőt, hogy mi a helyzet. Kamiék esetében nemcsak a beszámolók jöttek minden nap, hanem sok-sok kép is.
Hannával, a legjobb barátnőjével a buszon odafele:
 Lazulás:
 Közös langallósütés. Mindenki aprít, reszel:
Esti lefekvés:
Vikiéktől közben azt is megtanultuk, hogy az erdei iskola kíváló időszak arra, hogy ez idő alatt nekünk is el kell menni lazulni valahova, kihasználva, hogy üres a ház. Mármint persze csak akkor, ha Balázst addig átvállalják a nagyszülők vagy ha már ő is megy erdei iskolába. Na majd jövőre...

Nincsenek megjegyzések: