2017. június 14., szerda

És íme a rajzverseny győztese...

Amíg Bálinték erdeiben voltak, egyszercsak kapok egy továbbított levelet az iskolától, melyben az iskola igazgatóját értesítik, hogy 213 pályázat közül Bálint gyermekünk, az iskola 2/a osztályos tanulója nyerte a 7-10 éves korosztályban a kerületi, rendőrség által meghirdetett rajzversenyt. Díjátadó a Hegyvidéki napok keretében szombaton 11-kor a nagyszínpadon. Csak lestem, hiszen én nem tudtam semmilyen rajzversenyről. Mivel szombaton délelőtt a gyerekek még nem értek haza az erdei iskolából, mi pedig egy régóta lefoglalt városnéző sétára mentünk, így a díjat nem vette át senki. 
Az erdei suliból hívott azonban osztályfőnök, aki elmesélte, hogy rajzórán készítettek rajzokat a pályázatra, s ő sok gyerek rajzát beküldte, köztük Bálintét is. Nagyon örült a sikernek, s kellően megünnepelték Bálintot az erdei iskolában is. 
Hazajőve Bálint így már tudott a dologról, de egy cseppett sem bánta, hogy nem kellett átvennie a színpadon a díjat. Még így is, hogy csak elmentünk érte a Jókai Klubba egy irodába egy szürke hétköznap délután, még így is izgult. Ha valamit nem szeret, az a szereplés. A díj egyébként egy rakat gyurma és egy (Jégvarázsos) társasjáték volt. Viszont a nyertes rajzot azóta sem láttam... 

Nincsenek megjegyzések: