2018. június 18., hétfő

Benedek fél éves

Benedek ma fél éves lett. Repül az idő... 7,6 kg és kb. 72 cm. Egy fogacska büszke tuladonosa, ami a minap tört át. S nagyon várjuk a másodikat is, mert bizony az eddig sem túl fényes éjszakák az utóbbi napokban még kevésbé fényesek. Néha nagyon szenved, volt hogy 30-40 percenként felsírt egész éjjel, néha jobb a helyzet. Remélem ha áttör a második fogacska, akkor nyugalmasabb idők következnek. 
A hasról hátra forgás után a hátról hasra is megvolt, igaz az csak egyszer. :-) A  négykézlábazást viszont naponta sokszor gyakorolja, s ilyen Z (fél)ülésben szívesen ücsörög.

Nagyokat kacag, ha szórakoztatják, s minden nagyon érdekli. Kedvenc játéka a fél literes műanyag vizespalack, de a különféle padlóborítások is nagyon érdeklik. A parkettát hosszasan paskolja, a szőnyeget piszkálgatja. S hát ott van a fű is, amit óvatosan, de előszeretettel matat az ujjacskáival. 

Egy hete próbálkozunk a hozzátáplálással. Az első alkalom bizakodásra adott okot. Fintorgott az almapürétől, mindenáron el akarta kapni a kanalat, egy-egy kanál után több jött ki, mint ami bement, de azért látszólag érdekelte a dolog. 
Aztán napokig nem jutottunk tovább pár kanálnál, de ma már megevett kb. 60-70 gramm répapürét. Igaz ez fél órás művelet volt, de a kanálért legalább már nem kellett megküzdenem vele, s a kezeit se kellett fogni. Talán rájött, hogy nem a játék kedvéért nyújtom felé a kanalat.  

Nincsenek megjegyzések: