2018. november 18., vasárnap

Benedek 11 hónapos

Benike 11 hónapos. 9,3 kg, pont annyi, mint egy hónappal ezelőtt. Még mindig 6 foga van, azt se növesztett mostanában. De hát akkor mivel telt az utóbbi hónap? :-) Például növesztett egy kis hajat. 
Mostanra azt mondhatom, hogy van valamiféle napirend. Ez nagyban annak köszönhető, hogy a napközbeni négy alvásból három, majd kis idő múlva két alvás lett. Reggel 6.30 körül felébred, szopizik. Ilyenkor még (ő is) álmos, vagy sikerül visszaaludnia, vagy nem alszik vissza, s előbb-utóbb felkelünk. 10 óra körül kap tízórait, joghurtos-gabonás gyümölcsöt. Aztán jön a délelőtti alvás, ami fél óra és két óra között bármennyi lehet. 1-2 óra körül ebéd, valami húsos. Aztán 3 körül szopival elalszik, ideális esetben jön a délutáni alvás, ami szintén elég változó időtartamú. 6-7 körül kap vacsit, olyasmit mint délelőtt, vagy például Sinlacot. Azt nagyon szereti. 8 körül fürdés, 9 körül szopi és alvás. Alszik az ágyában pár órát, aztán felébred. S onnantól kezdve nem nagyon tudom visszatenni a saját ágyába, s igazából most már sokszor nem is próbálkozom vele. Magam mellé veszem, és alszik. Persze így is felébred még az éjszaka további részében 1-2x, eszik is, de legalább nem visít állva a rácsos ágyban. Szóval mellémszokott a nagyágyba. Határozottan kérezkedik is oda, szépen bevackolja magát. Aztán előbb-utóbb arra ébredek, hogy rugdos, mert keresztbe fordult álmában, vagy éppen ül mellettem és pofozgat, hogy jó reggelt...
Az ágyban imád hencseregni is:
A szájpenésztől még mindig nem sikerült megszabadulni, immár kerek két hónapja kísér(t) minket. Igazából problémát nem okoz, de mégis jobb lenne nélküle.
Benike rengeteget dumál, sikoltozik, visong, egyszóval hangoskodik. Egy vacsora alatt komoly zajszennyezés ér: a három nagyobb egyszerre beszél, mindenki mondja a magáét, Benedek pedig az asztalt csapkodva próbálja túlvisítani őket. Hogy most már rá is figyeljen ám valaki!

Nincsenek megjegyzések: