2018. december 28., péntek

Balázs 7 éves

Balika 7 éves lett ma. 28 kg, 128 cm, 32-as lába és már 10 maradandó foga van. 
Saját bevallása szerint utálja az iskolát. Ez egyrészt amiatt van, mert reggel bizony nehéz az ébredés, ezért reggel sokszor hiszti van. Az iskolában is eléggé elfárad, ezért a hazafele úton szinte mindig hiszti van. Hazaérve ledobja magát a tv elé, terápiás jelleggel egy vagy két részt nézhet az aktuális sorozatából (most az Avatárt nézik, nem a mozifilmet, hanem valami rajzfilmsorozatot). Utána már kezd Balázs használhatóvá válni, kivéve ha olvasni vagy írni hívom, mert azt bizony megint csak nem szereti. A matek, technika és a rajz tartozik a szeretem tárgyak közé. A suliban egyébként kiválóan elvan, túlságosan jól is, mert sok hülyeséget csinálnak a haverjaival. Múltkor a szomszéd lakóház kertjébe kellett valahogy bejutnunk, hogy a sötétben megkeressük egyik kisfiú sapkáját, amit Balázs átdobott. Mindig nagy bandázásban van, amikor megyek érte. Szóval a suli nem olyan rossz, csak a koránkelés és a tanulás zavarja benne.
Bár az olvasás gyakorlását nem szereti Balázs, az iskolai könyvtárnak lelkes tagja, s már több könyvet is kikölcsönzött, hogy itthon elolvassuk. Továbbra is lelkes résztvevője a kézilabda és a kerámia foglalkozásoknak.
Kajaügyileg még mindig elég válógatós. Az iskolában sokszor "büdös" az ebéd. A gyümölcsöt viszont imádja. Minden délután felfal egy tálnyi gyümölcsöt, sokszor magától jut eszébe, hogy gyümölcstálat csináljon.
Továbbra is nagy kedvenc téma a dínó, s minden érdekli, ami növény, állat vagy kísérletezés. Múltkor Mamival kristályt készítettek, itt pedig éppen dínócsont ásatás folyik:
Egy természettudós a családban...

Nincsenek megjegyzések: