2009. december 15., kedd

Túl a félidőn

A mai UH-n se került elő fütyi, így továbbra is kiscsajszira készülünk! A rózsaszín body-k vásárlását egyenlőre sikerült megállnom. Ebben persze sokat segít, hogy közben egy, a sorok között rohangáló Bálintot kell üldöznöm és teljesen leizzadok, mire legalább azt megvesszük, amiért mentünk.

Közben megszületett a nagy döntés is. Megyek majd oltatni Hini ellen. Persze pont, hogy eldöntöttük, másnap lebetegedtem és még mindig nem sikerült teljesen kikúrálni magam. Így a kivitelezés némiképp tolódik. Bálint is kapott ma egy szurit Hini ellen, hogy ne hozza haza a cuccot. Ha nem lenne kisbabó, őt se oltattam volna be.

Mostanában egyre többször találgatjuk, vajon milyen lesz a kiscsajunk. Tartok attól, hogy nem lesz még egyszer olyan mázlink, mint Bálinttal volt az első évben alvás terén. Az első hetek persze eléggé összevissza voltak vele is, de az utána lévő hónapokra tényleg nem lehet panasz. (Mostanában mondjuk néha becsúszik egy-egy többébredéses éjszaka, de Tóni éjjeli bagoly állja a sarat.) Hogy ez most hogyan jutott eszembe?
Állítólag összefüggés van a méhen belüli mozgékonyság és a kinti, kezdeti mozgékonyság között. Továbbá pedig a mozgékonyabb, gyorsabb mozgásfejlődésű babák általában rosszabb alvók (ez már részben saját megfigyelés, de egy barátosném szerint tudományosan is alátámasztott). Mivel Júlia Alma (valamint Lilla, Linda, Léda stb.) jóval többet mozgolódik idebent, mint Bálint tette azt, ez alapján lehet, hogy ő mozgékonyabb baba lesz, mint bátyja volt az első évben. Remélem viszont, hogy a nappali pörgéssel nem fog együtt járni az éjszakai is.

A mozgolódásról még annyit, hogy a rúgásokból kívül-belül jut. Bálint minap jól megrúgott pelenkázás közben. Persze azon ponton, ami jelenleg legjobban előreáll, azaz hasamon. Hát egy napig fájt.
Apropó has. Úgy aludnék hason! Nagy hason alvó vagyok (lennék), de az utóbbi 2 évben kb. 2 hónap hason alvás jutott. Néha arra ébredek, hogy félálomba hasra fordulok de marha kényelmetlen, mert valaki odatett egy dinnyét. Egy 90 cm-es dinnyét. (Sose álltam ilyen közel az ideális 90-60-90-es mérethez. Csak a 90 máshol van. És 60 nincs sehol. Esetleg a fejemen.) Szóval a 22 hetes dinnye:

1 megjegyzés:

Kriszti írta...

Megnyugtatásképpen mondom, a lányok általában jobb alvók, mint a fiúk. Azért remélem, én is kipróbálhatom egyszer, milyen egy jó alvó baba :)