2011. április 14., csütörtök

Virághóesés

Szembeszomszédunk elég korrekt, mert elpöttyintett pár cseresznyefát a kertjében, hogy aztán az áprilisi virágzás látványát mi is élvezzük, akár az ablakokból is.
Az elmúlt napok szeles időjárásában azonban az is kiderült, hogy más miatt is jó ez nekünk. A képen jól láthatóan fúj a szél és esik a hó. De legalábbis valami fehér nagyon sűrűn esik.
"Esik a hó, jön a Mikulás" - összegezte Bálint, s fel alá futkosott örömében a kertben. A tavaszi virághóesés nagy előnye, hogy nincs hideg. Télen ugyanis Bálint csigatempóban, magát összehúzva közlekedett hónapokon át a sétáink alatt. Aztán amint 15 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, a gyerek szó szerint kiolvadt. Rohangászik, már nem kell rábeszélnem, hogy bölcsi után levegőzzünk és 10 perc séta után nem akad halaszthatatlan dolga a odafent a szobájában. Éljen!
Már csak Kamillának kellene megtanulnia járni, mert ő meg halálra unja magát a babakocsiban, míg a Bálint minden fűszálat, botot, követ és legfőképpen minden kutyakakit alaposan megvizsgál. Mászva pedig csak nem jöhet utánunk az utcán...

Nincsenek megjegyzések: