2011. augusztus 3., szerda

Bálint ma 3 éves

Bálint ma betöltötte a hármat. Majdnem egy méterre magasodik ki a földből (98 cm), egyre súlyosabb (15,55 kg, 24,5-es láb).
Bálint a társaság középpontja. Ha beszél - elég gyakran - arra muszáj odafigyelni. Nem csak a téma érdekessége ragadja meg a hallgatóságot, hanem a hangerő. Mondhatjuk úgy is: általában képtelen normál hangerővel elmondani amit akar. Ha kérjük, hogy halkabban mondja, akkor elkezd suttogni. Egy mondat erejéig...A legjobbakat azon derülök, amikor "felnőttes" dolgokat mond. Pl. neveli Kamillát, vagy ha tüsszentek, akkor mondja, hogy "Egészségedre!".
Bálint továbbá egy előzekény úriember, aki felsegíti a hölgyeket (az most nem számít, hogy előtte közreműködött e az elesésben).

Kedvenc játékai természetesen az autók, azokkal is elsősorban karambolosat játszik. Ezzel eléggé nagy kontrasztot alkotnak a mostanában kedvelt babás játékai, amikor is a játék lényege, hogy sír a baba és meg kell vigasztalni. Na nem ő vigasztalja meg, hanem hozza nekünk, hogy gyorsan vigasztaljuk meg a babát.
Reggel és este még mindig cumiból iszik egy nagy adag tejfélét, sőt a délutáni alvás előtt is cumisüvegből iszik az ágyában. Esélyét se látom, hogy ezeket elhagyjuk a közeljövőben, mert annyira ragaszkodik hozzá (megjegyzem a bölcsiben már egy éve nem ivott alvás előtt sem cumisüvegből).
Szóval van egy kis-nagyfiúnk, aki imád kisbaba lenni, babakocsiban ülni, cumisüvegből inni, de közben már rágózik, fagyit eszik és nagyon konkrét elképzelései vannak arról, mit és hogyan szeretne. Aktuálisan egy vitorlás hajóról ábrándozik.
Bálint: - Kérek egy vitorláshajót!
Apa: - És honnan szerezzünk Neked egy vitorláshajót?
Bálint: - Hát a vitorláshajóboltból.
Boldog szülinapot Nagyfiú!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog születésnapot a Nagyfiúnak! Egy Olvasótok
Ui.: Csak halkan jegyzem meg, hogy Nekem is ma van, úgyhogy most méginkább a szívembe lopta magát a Fiúcska

Viki írta...

Az esti cumisüveges tej elhagyására én sem nagyon láttam reményt. Aztán a minap Áron azt mondta a vacsoránál: "Kérek tejet pohárból, olyan felnőtt üveg pohárból, aminek egy füle van, és alvás előtt már nem is kérek tejet cumisüvegből, mert én már nagy fiú vagyok."
Így megy ez. Amúgy meg boldog szülinapot!

Kriszti írta...

Boldog szülinapot Bálintnak!