2012. június 28., csütörtök

Balázs fél éves

Balázsunk 6 hónapos! A 6. hónapban drasztikusan visszaesett babóka növekedési üteme: az eddigi havi egy kiló helyett csak fél kilóval gyarapodott. :-) Így most 8,91 kg, 71 cm, s 0 foga van. Rágicsálni nagyon szeret, mindent azonnal szájba céloz. Legyen az játék, ruha, függöny,
avagy épp egy bútordarab.
Az evéssel nem állunk sehogy, pontosabban annyi változás van, hogy most már nem tátja ki a száját, hanem becsukja és sokszor a fejét is elfordítja. Köszöni szépen, neki ilyen nem kell. És inni se kér, de imád játszani a cumisüveggel. 
Igazi téli baba ő. Nemcsak a színei miatt, hanem a melegtűrése, pontosabban nemtűrése miatt is. A múlt heti nagy melegben fehér kis arcbőre foltokban kipirosodott, nyaka tele volt melegkiütésekkel, s bár állítólag a babák nem nagyon izzadnak, az ő fején csorgott le... Kamilla csokibarna kezei között világít Balázs porcelánbőre.
A hasról hátra fordulás már elég profin megy, a hason forgás is, s a tolatásba is belelendült. A fenékfeltolás továbbra is nagy kedvenc, a minap egy kézkinyújtással egy időben elvégezve szabályos négykézlábat is láthattunk tőle egy másodperc erejéig.
Nagyon jó kedvű baba ő. Nemcsak, hogy mindenkire mosolyog, hanem sokszor hangosan kacag. A hétvégén életében először őt is megstrandoltattuk, s bevittem a medencébe is. Csak a lábfejéig mártózott, nézte Bálintot, aki vízipisztollyal tartotta rettegésben a többi fürdőzőt és hangosan, gurgulázva kacagott.

Nincsenek megjegyzések: