2012. július 28., szombat

Balázs 7 hónapos

Balázs 7 hónapos, 9,36 kg és 73 cm, 74-80-as ruhákat hord. Fogak száma még mindig nulla, de már vannak jelek, hogy hamarosan megváltozik ez az állapot. Pár napja pedig az étkezés terén is előrehaladtunk. Balázs egyik nap úgy gondolta, kinyitja a száját és megevett fél deci pépet. Tegnap már majdnem megvolt az egy deci is. Mindehhez hozzátartozik, hogy közben kitapasztaltuk a fiatalember ízlését. A kaját meg kell melegíteni, szobahőmérsékleten nem jó a gyümölcsös se, valamint jól fel kell hígítani a főzit. Ugyanis bár már kinyitja a száját, ezzel egy időben a nyelvét is előretolja, s úgy szopizza le a kanálról az ételt. Ez a hozzátáplálásos időszak a legmacerásabb. Még szopi is van, de külön főzni is kell.
Úgy érzem, a most megkezdett második félév más tekintetben is bonyolultabb lesz az előzőnél. A járókát ugyanis határozottan unja Balázs, s a dolgok sűrűjében érzi jól magát, ahol a többiek is vannak. Ha mesenézés van, akkor ott,
ha pedig talajbirkózás, akkor ott.
(A bunyó tárgya éppen Kamilla egyik babája.)
Legjobban a "nagyok" szobájában szeret a szőnyegen, mert ott annyi minden érdekes van. Ilyenkor azonban nem lehet elmozdulni mellőlük, mert egyrészt nem minden babaszájba való, ami a gyerekszoba szőnyegén előfordul, másrészt pedig Kamcsi szereti játékbabának használni Balázst. Így aztán amíg Balázs meg nem tanul járni, de legalábbis hatékonyan odébbmászni, addig állandó ügyelet van.
Mozgás tekintetében sok változás nem történt, ha csak azt  nem számítjuk, hogy babóka eddig kétszer már a hátról hasra fordulást is abszolválta. Borzasztóan tud kepeszteni az érdekes dolgokért, ilyenkor féllábbal tolja és páros kézzel húzza magát sajátos kúszástechnikával. Másik módszere, hogy négykézlábra áll és előreveti magát.

Nincsenek megjegyzések: