2014. május 3., szombat

Homokvár

Bálint mostanában épít. Sokat. Főleg legóból és újabban homokból. Nagyon kitartóan tudja fúrni az alagutakat és nagyon mérges, ha esetleg valami nem sikerül vagy épp valaki összerombolja a hosszasan, nagy műgonddal megépített várat. Készül az alkotás:
 Íme:
Mostanában már le szoktam engedni Bálintot, s néha Kamillát is rövid időre egyedül a kertbe. Nagy könnyebbség, hogy elég csak felülről figyelni őket az erkélyről. Vagy máshonnan, ahol épp Balázs kóborol, mert hát őt még szorosan kell követni...
A nagy szabadságot azért még nem mindig tudják megfelelően kezelni a gyerekek. Időnként a homokozó és a lakásajtó közti útvonalon eltűnnek. Bálintot múltkor rövid keresés után a földszinten lakó Erzsi néninél találtam meg. Épp jóízűen uzsonnázott. Megbeszéltük, hogy utána feljön. Mivel nem érkezett haza, újból a keresésére indultam. Erzsi nénitől már rég elment, de csak egy emeletet jutott feljebb (a kettő helyett), s ezúttal az alsó szomszédoknál volt. Némi vacsora és diafilm nézés után este negyed kilenckor érkezett haza a fiatalúr. 

Nincsenek megjegyzések: