2014. július 25., péntek

Search: szálloda csak felnőtteknek

Ma már minden valamire való szállodát úgy hirdetnek, hogy bababarát, családbarát és hasonlók. Aztán vagy igaz vagy kevésbé igaz. Aztán ott vannak az állatbarát szállodák is, ahova mehet a házi kedvenc is. S állítólag a "barát-szállodák" ellenpólusaként megjelentek a csak-felnőtteknek-szállodák, ahova a nyugalom és béke jegyében 14 év alatt ember be nem teheti a lábát. 
Miután idén már Balázst is elég nagynak ítéltük egy szentgotthárdi nyaraláshoz, ezért hat napra gyerekmentes programot szervezhettünk. A hat fontos szám: Bálint megállapította, hogy ő minden évben annyit alszik majd Gotthárdon, ahány éves.
Szóval a gyerekmentes nyaraláshoz olyan szállodát kerestem, ami nem családbarát. Na nem volt könnyű dolgom. Számtalan cikket találtam, hogy létezik "szálloda csak felnőtteknek", de végül konkrét szálláshelyre nem bukkantam Magyarországon. Úgyhogy inkább elmentünk kettesben Rovinjba, ahol amikor első reggel leültünk reggelizni, Tóni megjegyezte, hogy sikerült a teremben lévő egyetlen baba melletti asztalhoz ülnöm. Igazából nem tűnt fel. Na meg nem is volt máshol hely...
S mialatt mi naphosszat semmit, de konkrétan semmit sem csináltunk (hacsak a napernyő alatt fekvést és olvasgatást nem tekintjük aktivitásnak), addig a Luca ledokumentálta, mivel foglalatoskodtak a gyerekek. Itt van mindjárt a fiúk kedvence, a tűzoltás. Peti jóvoltából igazi tűzet olt Bálint:
Meg Balázs is. Persze motorosbukóban. 
Az állatok piszkálása is napirenden volt. Nemrég született négy kiscica. Bálint elhordta őket a kosárból, anyjuk meg hordta őket vissza.
Az másik örök sláger: tyúketetés.
Ezalatt a lányok frizurakészítéssel, 
s körömfestéssel voltak elfoglalva. Kamcsi szép rózsaszínre pingált lábkörmökkel fogadott minket.
Balázs jól fogadta távollétünket és megérkezésünket is. Örült, hogy megjöttünk, de aztán ment a dolgára. Másnap itthon, amikor leugrottam a boltba bevásárolni, azért megkérdezte Bali: de visszajössz, ugye? Bálint már nagyfiú, jól elvolt nélkülünk. Kami is, de miután megérkeztem, ő azért szigorúan az ölemben ült egy darabig. 
Nagyon jó volt a semmittevés, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések: