2015. június 26., péntek

Búcsú a bölcsitől

Balázs ma délután elbúcsúzott a bölcsődétől, s ezzel együtt mi is. 2009 novemberében kezdte Bálint a bölcsit, azóta pár hónap kihagyással folyamatosan jártunk oda egy vagy éppen két gyerekkel. Jó hosszú idő ez. Szerettük a bölcsit, jó dolga volt ott a gyerekeknek. Bálint azért nem volt egy közösségi ember a bölcsiben, vele voltak nehézségek (pl. harapásügy), de Kami és Balázs könnyen beilleszkedett és sok barátságot kötött már ilyen kicsiként is. 
Bali rekord hosszú időt, 2,5 évet töltött a bölcsiben. 13 hónaposan kezdte, még 2013 februárban. Az akkor új gondozónéninek számító Eszter első beszoktatott gyereke volt. Eszternek azóta is szíve csücske Balázs, aki elhalmozza őt puszikkal, s viszont. Egyszer azonban mindennek vége szakad...
A ballagós plakát:
A búcsúzón Balázs fennhangon szavalta a verseket, s énekelte a dalokat.
Majd teljes természetességgel helyet foglalt az asztalfőn, hogy elfogyassza a csokitortát:
Balázs nagy bánata, hogy más oviba fog járni, mint a nagyok, s mint ahova a kis barátai is mennek a bölcsis csoportból. Ez persze nagy szívás nekünk is. Eddig el voltunk kényeztetve, mert egy helyre jártak a gyerekek, hiszen az ovi és bölcsi egymás mellett volt. De szeptembertől Bálint iskolába megy, Kami marad a régi oviban, Balázs pedig egy másik oviba fog járni. De reméljük jól sül el a dolog, jó (jobb) lesz az új ovi, mint ahova a nagyok jártak, s Kami egyébként is már csak egy évig ovis. Vélhetően... S akkor csak egy évig kell reggelente három helyre vinni, s délutánonként három helyről összeszedni őket. 

Nincsenek megjegyzések: