2015. október 9., péntek

Őszi erdő

Idén már Balázs is teljesen "használhatóvá"  vált. Azaz gyakorlatilag mindent tud ő is csinálni, mint nagyok. Délutáni alvás nélkül is megvan hétvégente (aztán az oviban bepótolja), így már ehhez sem kell alkalmazkodnunk. Gyakori hétvégi program, hogy reggeli után, azaz nem korábban mint 11 óra, útnak indulunk. Na nem azért megyünk ilyenkor, mert a gyerekek húzzák a lóbőrt, hanem mert hagynak minket aludni. Ők hétvégén is felkelnek legkésőbb 7-kor, aztán mesét néznek. Ennek hosszú mese esetén is vége van 8.30-kor. Aztán játszanak. Néha bejönnek persze mindenféle kérdéssel (Anya, ma vasárnap van? Anya, hol a ragasztó?) és kéréssel (Húzd fel a jelmezen a cipzárt!), de alapvetően elvannak. Ennek persze az az ára, hogy iszonyú kupit csinálnak a játszószobában és a nappaliban. Továbbá miután egy idő után megéheznek, mindenfélét összeesznek. Így mire mi felkelünk nem éhesek és hatalmas rendetlenség van. Na de hát a sokáig alvásnak ára van.
Visszakanyarodva az eredeti sztorihoz: előbb-utóbb elindulunk kirándulni, s 2 vagy akár 3 órát egy pihenővel már tudunk menni, anélkül hogy bárkit is vinni kellene. Balázs mindig talál rengeteg kincset az erdőben.
Néha pedig közösen gyűjtünk valamit: itt épp a Lővérekben egy zacskó szelídgesztenyét . Sajnos elég kicsit zacskót. De azért megsütöttük otthon.
 Ködös Normafa:

Nincsenek megjegyzések: