2015. október 31., szombat

Peonza mánia

Bálintnak időnként eszébe jutnak dolgok. Valahol látott valamit, s bekattant neki, hogy WC papír gurigákat fessen. Persze a többiek is követték.
A suliban pedig azt látta, hogy a szomszédos 4. osztályos gyerekek szünetekben egy golyószerűséggel és egy madzaggal játszanak. Aztán már nemcsak a negyedikesek, hanem az ő osztálytársai is. Persze neki is kellett ilyen, de még a nevét se tudtuk. Amikor megtudtuk, akkor se lettünk okosabbak. Még nem hallottunk előtte a peonzáról. Bálint addig rágta a fülünket, hogy gondoltuk akkor veszünk neki egyet. A beszerzés se volt egyszerű, végül Mami hozott Sopronból egy piros, sárkányos peonzát. Öröm és boldogság. Aztán elkezdődött a gyakorlás, mert nem olyan egyszerű kipörgetni a cuccot.
Következő napokban Bálint vitte magával a peonzát a suliba is és a szünetekben játszott. Ezt meg is örökítette egy rajzban:
Majd jött a szomorú pillanat, amikor is peonza beesett a folyosón a lépcső alá, s nyoma veszett. Erről készült az alsó rajz. A peonza karrierjének mégsem ez vetett véget. A peonzát ugyanis a szomszéd osztályból valaki megtalálta és visszakaptuk. Ugyanakkor egy másik kisfiú egy túl jól sikerült pörgetéssel és dobással eltalálta a lámpabúrát a folyosón, így a peonzát kitiltották a suliból. Itthon azért még mindig sláger.
A rajzokat Bálint délutánonként a napköziben csinálja, szinte minden nap van egy termés. Néha beakad a lemez és egy témát többször feldolgoz:

Nincsenek megjegyzések: