2016. augusztus 3., szerda

Bálint 8

Bálint ma nyolc éves lett. Hihetetlen, ez már olyan sok ez a nyolc... Akkor is épp olimpia előtt voltunk pár nappal. Bálint most 31 kg, 132 cm, kb 32-es lehet a lába.
Egyre önállóbb. Pl. egyedül lezuhanyzik, felfújja a gumimedencét, segít Balázsnak öltözni stb. Mostanában ezt az önállóságát és ezzel önbizalmát próbáljuk még tovább fejleszteni. Ez utóbbi nem könnyű ügy. 
Egyik új, lelkesen végzett feladata, hogy egyedül vásárol a közeli boltban. Párszor Tóni tisztes távolból elkísérte, de a minap már teljesen egyedül is elment. Megvette azt a kb. négy különböző dolgot ami kellett, hazajött, kinyitotta és bezárta kóddal a kaput, átadta a cuccot és a visszajárót. Nagyon büszke új tudására, s ilyenkor mindig hoz a boltból ajándékba a 'kicsiknek' is Paula-t (pudingszerű cucc). Sajnos egyelőre csak ilyen nasikat és üdítőt tud venni, lassan a hasznosabb termékeket is meg kell tanítani neki: hol talál tejet, melyiket kell venni stb. 
A másik az email küldés. Apukája azt mondta neki, hogy akkor kapja meg szülinapjára a vágyott legót, ha a cikkszámát elküldi neki emailben. Na ez elég erős motiváció volt. Sikerült a dolog, így megkapta amire vágyott. Lego Star Wars és Lego Chima őrület után most itt a Lego Nexo Knights. Közös erővel egy fél délelőtt se kellett arra, hogy összerakják a 'guruló kastélyt'.
Bezzeg a korábbi években napokra megvolt a program a szülinapi lego átadása után...

Nincsenek megjegyzések: