2018. szeptember 18., kedd

Benedek 9 hónapos

Benő 9 hónapos, 8,7 kg, 76 cm és 6 foga van, miután a napokban újabb kettő fogacska áttört felül. Mászik, mint a villám, immár teljesen szabályosan és nagy hanggal, mert úgy csapkodja a kis kezeit, hogy mindig tudom merre jár. Feláll, most már bárhol, ahol egy kicsit is meg tud kapaszkodni, s egy kézzel kapaszkodva is álldogál. Jópár hanyattesés volt az elmúlt hetekben, amíg csak inogva, bizonytalanul állt. Dumálgat: gá-gá, bá-bá, ba-ba és ilyenek. Jön-megy, bejárja a lakást. Szereti nézegetni magát a tükörben.
Legtöbbet a konyhában vagyunk, így ő is ott van legtöbbet. A hűtőmágnesek levevését (és széthajigálását) gyakorolja, néha vissza is próbálja tenni, de jellemően rossz oldalával...
Alvása továbbra is borzasztó és teljesen kiszámíthatatlan. Sajnos nagyon gyakori az olyan éjjel, hogy felkel 1-1,5 óránként. Nappal még mindig háromszor alszik, de hogy mennyit, az is teljesen kiszámíthatatlan. A babakajákat jól eszi, egy nap 2 vagy akár 3 tubus kaja is elfogy. Az édes pépek, a gyümölcsök a kedvencei, de azért a zöldséget is bele tudom tolni, ha közben eljátszogat valamivel. 
Míg mi eszünk, addig kap egy-egy darabka sajtot, kiflivéget, kölesgolyót stb. Egyre ügyesebben fog, de amit nem tud megcsippantani és a szájába tenni, azt simán 'felnyalja' az asztalról.

Sokat cipelteti magát, állandóan felkérezkedik. Főleg ha már fáradt, illetve ha unatkozik. Ha hazajönnek a nagyok a suliból, onnantól kezde sokkal jobban elvan. Kellenek az ingerek... 

Nincsenek megjegyzések: