2018. október 12., péntek

Zsúfolt délutánok, avagy Bálint első útja egyedül a villamoson

Szeptember első két hete azzal telt, hogy megpróbáltam a gyerekek délutáni órarendjét összehozni. Bálintnak és Kaminak a zeneiskola (2 szolfézs, 2 zongora) miatt eleve zsúfolt a program. Gondoltam, hogy Balázsnak elsősként nem kellene járnia semmire, maximum heti 1x menjen el focizni. Így nem is avattam be, hogy milyen délutáni különórák vannak, de megtette helyettem ezt Kamilla. Balázs pedig választott: ő kerámiára és kézilabdára szeretne járni. Na tőlem mindenkettő távol áll, de Bali iszonyúan lelkesen jár azóta is mindkettőre. Itt például - mint az jól látható - kapura dob a zsámolyról.
A szabály egyébként továbbra is az, hogy bárki járhat bármire, ha az az iskolában van, nem kell őket külön hurcibálni. Bálint azonban már tavaly se tudott számára érdekes (és alkalmas) sportot választani helyben, így hát az lett a megoldás, hogy akkor idén menjen el teniszezni. Ami viszont nincs helyben, sőt tömegközlekedni kell. Szeptemberben párszor elkísérte őt Tóni vagy Mami, a minap azonban előállt a helyzet, hogy egyikük se ért rá. Így Bálintnak egyedül kellett elmennie. Úgyis  ez volt a teniszezés feltétele, hogy önállóan menjen majd egy idő után. 
Előző este megbeszéltük, hogy mit csináljon (pl. villamoson jegyet lyukasztani) és mit ne csináljon (pl. idegenekkel szóbaállni). A beszélgetésből Kamilla és Balázs azt szűrték le, hogy rengeteg veszély leselkedik Bálintra és nagyon megijedtek. Balázs konkrétan sírva fakadt aggodalmában és biztosra vette azt is, hogy ő rosszat fog álmodni az éjjel.
Na de végül Balázs nem álmodott rosszat, Bálint pedig sikeresen abszolválta az első egyedüli tömegközlekedését és odaért időben a teniszpályára. Persze nem hívott fel hogy odaért, pedig ezt beszéltük meg, sőt nem is vette fel a telefont. Az edzés végén jutott csak ez eszébe, hogy felhívjon. A mobilhasználatot még tanulni kell. 
Apropó mobil. Szeptemberi rajzórák visszatérő témája, hogy a legjobb nyári élményüket rajzolják le a gyerekek. Bálint ezt rajzolta: 

A rajzon felfedezni véltem a nappalinkat, de nem tudtam mit akar kifejezni.
Erre Bálint: - A legjobb nyári élményt kellett lerajzolni.
- És te mit rajzoltál?
- Hogy Apa épp átadja a mobilomat.

Nincsenek megjegyzések: