2019. december 24., kedd

Karácsonyfadíszítés gyerekekkel

És igen! Ez is bekövetkezett: nem egyedül, hanem immár Balázzsal és Kamillával együtt díszítettem fel a fát 24-e délelőtt. Már tavaly is felmerült a közös díszítés gondolata, főleg miután a gyerekek semmi meghatódottságot nem mutattak amikor megpillantották a fát. Idén pedig még több érv szólt a közös díszítés mellett: Bálint már képbe hozta magát Mikulás-Jézuska témakörben (pontosabban gondolom az osztálytársai világosították fel, mert mi nem...). Kami pedig egyszerűen nem akart átmenni délelőtt Nagymamáékhoz. De a végső lökést Balázs adta meg. Egyik nap autóztunk hazafele, amikor a rádióban a karácsonyfadíszítésről volt szó. Bali gondolkodott, osztott-szorzott, majd a következő kérdést tette fel: - Anya, van akinek a Jézuska díszítést nélkül hozza a karácsonyfát? 
Én: - Igen, ezek szerint van.
Balázs: - Jó, akkor idén én is olyat kérek! Szeretnék én is karácsonyfát díszíteni.
Na így esett, hogy a Jézuska 23-a este beállította a "pucér" fenyőfát a nappaliba, s Balázs reggel már alig várta, hogy nekiálljunk. 

Kamilla is beszállt a díszítésbe. Bálintot nem izgatta a dolog, így inkább Benedekkel együtt átment Nagymamáékhoz.

És kész. Alulra a törhetetlen(nek vélt) díszek kerültek, ugyanis Benedek a várakozásoknak megfelelően azonnal nekiállt az amortizálásnak.

Nincsenek megjegyzések: