2008. október 6., hétfő

2 hónaposan

Tóni hozott egy kölcsön profi fényképezőt, mert most éppen erre vágyik és gondolta előtte kipróbálja. Ezzel elkattingatott egy csomó képet a bébiről, így most van termés bőven - cserébe Apuka nincs megörökítve a fiával, mivel ő csinálta az összeset.

Bálint 2 hónapos múlt és már bőven megütöttük a 5 kg-ot (5300 gr volt tegnap este). Túl vagyunk a 2 hónapos oltáson is, amit nagyon jól viselt (se sírás, se láz, se nyugtalanság, igaz estére azért egy kúp becsusszant, biztos ami biztos). Ma reggel megtekergették a csípőjét is az Ortopéd Klinikán, amit majd 4 hónaposan meg kell ismételni.

Mostanában nagyokat alszik Bálint. Kiteszem napközben az erkélyre, elalszik 2-3 órát.
Szerencsére ez nem zavarja az éjjeli alvást. Ma egyébként reggel 6-kor ébredt először, bár jó későn, 11-kor aludt csak el, mert mostanában megcsúszunk az esti programmal. Szóval gyakorlatilag általudta az éjszakát. De azért jobb ha inkább 9-től alszik 4-ig, eszik, mert utána 5-től még visszaalszik 8-ig simán, anyukájával együtt. A 6 órás etetés végére azonban már kivilágosodik és kezdődik a nap.

A hétvége nagy jövés-menéssel és tejcsatorna elzáródással telt. Ez utóbbinak köszönhetően több alkalommal voltam "kezelésen" Petránál, megtanultam kezelni a mellszívót (amit eddig csináltam, az inkább bohóckodás volt, mint kiderült). Az is kiderült a hétvégén, hogy ha nagyon éhes a bébi, akkor azért elfogadja a cumisüveget. Az utóbbi hetekben ugyanis nem evett belőle (esténként ha azt láttuk, hogy még enne, próbálkoztunk vele), csak lökdöste a szájába. Most is nehezen cuppant rá, de ha egyszer megvolt, akkor 3 perc alatt kiszívta az egészet.

Van két nagy kedvenc. Az egyik a "Paff a bűvös sárkány" c. dal, amit Tóni már a mobiljára is feltöltött, hogy bármikor be lehessen vetni, mert ettől megnyugszik, hallgatja. A másik kedvenc a vonatos zenélő-forgó, amit az első hónapban észre se akart venni. Most ha felhúzzuk, olyan mintha a gyereket húztuk volna fel, ugyanis elkezd kalimpálni kezeivel, lábaival, extázisba esik és figyeli. Sajnos hamar lejár, ezért gyakran kell rohangálnunk felhúzni. Ha megunta 5-6felhúzás után megunja, morcos lesz, majd sírás jön.

Ilyenkor kell menni szórakoztatni, amit hatalmas mosolyokkal hálál meg:
A tárgyakért még nem nyúl, de már mintha nézegetné a kezét. Lehet hogy bal kezes lesz, mert azzal mintha aktívabb lenne. Így telepakolhatjuk a hasát vagy mellé tehetünk bármilyen játékot, még hidegen hagyja:

Nincsenek megjegyzések: