2008. november 12., szerda

Egészségügy, fejlesztés

2 napja újra Pesten vagyunk. Furcsa újra egész nap kettesben. Sopronban sokkal többet jöttünk-mentünk. Itthon nem jön senki, mert minden barát-barátnő jó messze lakik, marad a telefon. Mi se megyünk el naponta 2x. A 2. emeletről kicsit nehezebb lerángatni a babát, mint a földszintről kitolni. Ráadásul Sopronban 12 perc alatt gyalog a bevárosban voltunk.

Jut eszembe tegnap mégiscsak volt látogatónk. A gyerekdoki. Megkapta a 3 hós oltását a baba. A 2 hónapos oltás után semmi nyűgösséget nem tapasztaltunk, most viszont éjjel többször vissza kellett dajkálni. Pedig kúpot most is kapott. Ráadásul most nem dícsérte meg annyira a doki, mint eddig. Bár tartja a fejét, többet kell hason lennie, hogy még jobban erősödjön. Eddig valóban általában háton volt, ha ébren volt. Így tegnap óta naponta többször is hasra tesszük és elé pakolunk nézegetni valót:

Egy idő után ennek nagy nyüglődés és általában bukás a vége. Pedig kaja után 1 órát szoktam várni. Ma délelőtt azonban belealudt ebbe a nagy erőlködésbe. Pedig napközben csak dajkálva vagy séta közben szokott aludni.
A lábfejét meg egyre inkább befele tartja a bébi - volt kitől örökölni, hi-hi. A doki szerint ortopédián ugyse mondanak rá semmit (megjegyzem tényleg nem mondtak), de nem akkor kell vele foglalkoznia, mikor már járna a gyerek, ezért vigyük el a Dévény Anna Alapítványhoz, ahol manuális terápiával (értsd masszázs) rendbehozzák. A honlapjukon leírtakból azt derítettem ki, hogy ez valami izomtónus zavar, neki valszeg túl feszes a láb belső ívén. Ma felhívtam az alapítványt, januárra lenne is időpont. Még próbálkozom, hátha lesz előbb. Ja és szegényke ekcémás egy kicsit, a fején is, így koszmót (=fejbőr ekcéma) is kezelünk. 3 napig popsikenőcssel kenem a fejét, az jól felazzítja, majd 4 nap koszmó elleni sampon és vakarás.

2 megjegyzés:

Edina írta...

Ági!

ez a bébi olyan gyönyörű, hogy mindig csak ámulok! Már alig várom, hogy holnap élőben is lássam és meggyömöszöljem.
Márha lehet ilyet! ;-)

Ági írta...

Fotogén alkat. Remélem azért élőben is tetszik majd!
Gyömöszkölni lehet, sőt kötelező! :-) Júlia is olyan jól áll a kezedben a csopaki lánybulis képeken...