2010. szeptember 17., péntek

Kamilla 5 hónapos

Kisleányka ma 5 hónapos. (6,82 kg-nyi sonka 64 cm hosszan, 42 cm-es fejkörfogatban végződve). Íme a meztelen igazság.

Rögtön fürdés után, vizesen. Az esti program optimalizálása miatt egyébként a gyerekek együtt fürdenek. Bálint csobban, fogat mos és tisztálkodik (apai segítséggel), majd amíg ráncosra áztatja magát, addig Kamilla is csobban.

Fürdés után aztán nemek szerint csoportokat képezünk, és altatjuk a gyerekeket némi tejalapú folyadék segítségével. Ki cumisüvegből, ki ciciből kínálja, kinek mije van.
Az altatás mostanában hosszúra nyúlik, mert sokszor Bálint sem alszik el, csak ha valaki ott ül az ágy végében, hogy ne tudjon lemászni. Kamilla pedig az esti etetés után 9-10 óráig tágra nyílt szemekkel bagolykodik. Cserébe az éjszakák - főleg a hajnalok - is kicsit zűrösek mostanában. Bálint kis szünet után megint átjárkál hozzánk, Kamilla meg eltanult tőle valamit, mert az utóbbi két hétben teljesen váratlan időpontokban felébred. Szerintem nem azért, mert éhes. Persze ha már felkelt, akkor eszik is. (Itt kell megjegyeznem azt az érdekes összefüggést, hogy hétvégente sokkal jobban alszanak, mint hétközben. Hm. Mondjuk én is jobban szeretem a hétvégét.)
Gyanítom egyébként, hogy megkezdtük a fogzás kellemes időszakát. Ha eddig folyt, akkor most ömlik a nyála a kisleánynak. Fog persze még nincs, bár ha Bálint ütemét követi, nemsokára az is lesz.
Van viszont szájpenész. Már egy hónapja nem tudunk tőle megszabadulni. Grrrr....

Nincsenek megjegyzések: