2011. május 16., hétfő

Hétköznapjaink

Régen volt már ilyen, gondoltam leírom,hogy néz ki most egy napunk.
Bálint kelti a jónépet -főleg Apát - 6 körül. Fél-egy óra múlva követi őt Kamilla. ekkor már én sem úszom meg, hogy felkeljek. Cserébe Tóni már rég visszafeküdt, Bálint pedig nézi a kisvakondot vagy Maszkabált (vagy épp mi a sláger). Kamilla megiszik némi kecsketejet (önállóan is tudja már, de ez a képessége csak akkor van meg, ha Apa van vele). Aztán röpke egy óra alatt eljutok oda, hogy mindkét gyerek felöltözött, s esetleg még én is.
Előbb-utóbb reggelizünk is. Bálintnál mostanában ez nem egy számottevő program, cserébe Kamilla komoly mennyiségű kakaós csigát bír megenni irtózatosan összekenve mindent és mindenkit.
Sima kifli meg ilyenek nem jók. Babakeksszel is le lehet még kenyerezni.
A reggeli után romeltakarítás jön - ha ez kimarad, délelőttre már számos hangyacsalád élvezi a vendégszeretetünket a konyhapadlón.
Előbb, de inkább utóbb elindulunk a bölcsibe, ahova átlagosan háromnegyed tízkor csapódunk be. Ilyenkor általában már rég a teraszon vagy a kertben van a csapat, s Bálint rohan ki motorozni.
Aztán Kamillával hazajövünk, 10 és fél 12 között megcsináljuk ami reggelről maradt: elpakolás, mosogatás, mosás, teregetés... Majd ebédeltetés, altatás, ebédelés, visszaaltatás. Ekkor jön a nap legrövidebb egy órája, amikor Kamcsi még alszik, én pedig netezek, tanulok, csinálom a gyógytornámat és én is alszom....
Ébredés után uzsonna, aztán már lassan megyünk is Bálintért, fél 4 és 4 között. Bölcsi után ha nem olyan szép az idő, akkor bevásárlással egybekötött séta van, egyébként pedig a kertben vagyunk. Bálint idei új kedvence a hinta. Akár egy órát is tudna benne ülni, s közben kérdezi a dolgait, kommenteli a meséket.
6-fél 7körül feljövünk. Bálint már régen egyedül vetkőzik, de önként vállalkozva tegnap Kamillát is levetkőztette: kabát, kardigán, cipő.
Ekkorra általában már Tóni is otthon van, s persze mindenki vele akar játszani (na jó, talán engem kivéve). Fél nyolckor vacsi, 8 után fürdés. A fürdőkád még mindig az egyik legkomolyabb konfliktusforrás, de most már inkább Kamilla a kezdeményező. A különféle játékokkal kalapálja Bálint fejét, aki ezt egy ideig tűri, majd besokall és arrébb tessékeli a leányt. És akkor Kamilla új szórakozását nem is említettem még: Bálint fütyijét piszkálja. :-)
Az altatás továbbra is lány-fiú felosztásban megy. Kamillát 9 körül lerakom a hálónkban felállított utazóágyba, majd ha Bálint fél tíz körül elaludt - miután fennhangon elmesélt 2-3 mesét Apának az ágyban -, akkor átviszem Kamillát a helyére.
Ekkor elmegyek én is fürdeni és aludni, hogy másnap fel bírjak kelni...

Nincsenek megjegyzések: