2011. május 7., szombat

Kecsketej, csiga, nasi

Kamilla táplálkozási szokásaiban némi változás állt be. Itt van például a nyűgünk, hogy nem fogad el ez a lány érdemleges mennyiséget se pohárból, se cumisüvegből, legyen az anyatej, víz vagy akár tea. Na de most, hogy elmúlt egy éves és a soproni piacon rábukkantunk friss kecsketejre, átütő sikerekről számolhatok be. A kecsketej jól fogy! Olyannyira, hogy bő két hét alatt napi 4 szopitól eljutottunk a napi egyig (este), sőt ma az is elmaradt. A lány ugyanis amellett, hogy szereti a kecsketejet, arra is rájött, hogy ez a cumi nem is olyan rossz, mert egész jó tempóban jön belőle a manna.
Bálint is kért - mert ugye minden kell, ami Kamillának van - de hamar közölte, hogy ez nem jó. Ő inkább marad a tápinál (pontosabban junior gyerekitalnál) reggel és este. Van ennek is előnye: Bálint tápija hónapokig eláll és minden sarkon kapható. A kecseketej beszerzésével már nagyobb bajban vagyok. Aki tud budapesti beszerzési forrást, ne tartsa magában!

Aztán itt van ez az evés dolog. A nő továbbra is kifinomult ízléssel bír (értsd: válogatós a lelkem). Ha nem sikerül tükörsimára elturmixolnom a főzit, akkor az akkor sem fogyasztható, ha esetleg ízre bejönne. Ez azért is érdekes, mert pl. a pizza széléből, Bálint reggeli kakaós csigájából egész emberesen termel már. És ugye az bizony darabos.
Ja és meg ne feledkezzek az új kedvencről: nasi.
Kamcsi már-már függő: ha beültetem a babakocsiba, azonnal nyüszítve nyúlkál hátra, hogy adjak valami ehetőt. 4 darab burgonyás stickletti /óra.

1 megjegyzés:

Erika írta...

Nos lehet nektek messze van, de nálunk a 18-ban Pestimrén van kecsketej, mellettünk van egy bácsi neki van 40-50 kecskéje, ő árulja.