2011. május 18., szerda

Kamilla 13, Bálint 33

Egy gyors statisztika. Kamcsi 13 hónapos (8,8kg, 73,5cm, 8 fog, 18-as láb). Bálint 33 hónapos (14,9 kg, 96 cm, 20 fog, 24-s láb). Pelenka mindkét popsin, bár remélem lassan e téren beszámolhatok némi változásról. Már dolgozunk az ügyön.

Bálint mostanában elég cuki formáját hozza. Na persze továbbra is vannak dolgai, de azzal, hogy elkezdett teljes mondatokban, folyékonyan beszélni, elég szórakoztatóvá vált. Egyébként is sokat nevet, s általában jó kedve van. Egyre jobban elvan magában, s eljátszik Kamillával is.
"Gyere Kamilla, játszunk valamit!", "gyere Kamilla, egyél banánt!",
avagy tegnap, amikor Bálint a konyhaasztal alatt guggolva nyögött: "gyere Kamilla, kakiljál Te is!". :-)

Egy ideje dúl a "miért?" korszak, amihez időnként kiegészítő kérdések társulnak. Mint pl. "ez milyen alakú?". Most éppen a "ki mit eszik?" a sláger. "A postás bácsi mit eszik? Gergő mit eszik? Doktor bácsi mit eszik?"

Összességében azonban könnyebb már vele, mint a kisleánnyal, akinek most kezd kinyílni a csipája. Gyepálja Bálintot - elég jó tanítómestere volt -, s harap is a drága. Nálunk ez már hagyomány. Teljesen egyértelműen meg tudja "mondani", mit akar. Pl. odamegy az etetőszékhez és felhúzódzkodik, ha éhes. Ha evés közben elkezd nyújtózkodni az asztal felé és "i-i" hangokat hallat, akkor szomjas. Pohárból szuperül issza már a vizet.

Állandóan sétálgatni kell vele. Bálint 16 hónaposan indult el, de akkor pár nap alatt gyakorlatilag komplett megtanult egyedül járni. Kamcsi viszont mindennel hamarabb próbálkozik, néha erején felül. Így most még remeg, mint a nyárfalevél, de már menne, és mindig húz, hogy vezessem. Mert a járássegítőnél mégiscsak jobb Anya keze.

Nincsenek megjegyzések: