2011. június 18., szombat

Dackorszak? Na ez a dackorszak!

Eddig azt hittem, hogy Bálint már javában a dackorszakban van, sőt talán lassan majd vége is lesz. Na erre rácáfolt a fiatalember. Most csapott csak igazán bele! Olyan mértékű tiltakozás van minden ellen, hogy csak na. Így elég nehéz haladni pl. az óvodaérettségi felzárkóztató projektünkkel (értsd: szobatisztaság), mert hát ugye az okosok szerint kényszert, erőszakot nem ajánlatos alkalmazni, ugyanakkor meg minden ellen tiltakozik a lelkem. Legyen az a mondat bármilyen módban megfogalmazva - "Bálint kell pisilni?" avagy "Bálint menjünk pisilni!" vagy "Bálint most elmegyünk pisilni." - mindig lepattanunk. Meglepően jól bírja egyébként így, több órán át is elvan. A nagydolgokról persze ne is beszéljünk. Eddig kétszer sikerült nem pelusba (és nem alsógatyába) tenni. Ezen két alkalommal a kert közepén helyezte el az anyagot. Ha a lakásban vagyunk, be kell csomagolni a fenekét (ha nem akarom feláldozni a szőnyeget), mert bili, WC ekkor szóba se jöhet.
Igazából nem értem, mert a pelus sokszor már zavarja, alsónadrágban pedig szeret lenni. Eleinte el is újságolta pl. a nagyszülőknek, hogy rajta most alsónadrág van.

No mindegy, csak lenne olyan közel szeptember 1! Bálint nagyfiú ugyanis felvételt nyert a bölcsink melletti oviba. Oda viszont pelenkában nincs bebocsátás. Leányka pedig szeptembertől megörökli majd Bálint helyét és gondozónénijét a bölcsiben. Nőnek ezek a gyerekek mint a bolondgomba.

Nincsenek megjegyzések: