2012. február 15., szerda

Kamcsi 22

2 nap és 2 hónap múlva 2 éves lesz ez a leány, azaz 22 hónapos.
A januári pocaknövesztésnek köszönhetően 11,1 kg és 84 cm. Van 16 foga, 2 darab 22-es lába és egyre nagyobb beszélőkéje. Már mond tőmondatokat is (anya elment, baba alszik stb.) és kedvence a becézés. Eleinte még csak Bálintot és Mamit becézte (Bájika és Majika), de most már mindent (pisike, innike stb.) és mindenkit (pl. bácsika, sőt legújabban az "anyaka" és "apaka" is elhangzott).
A dackorszakba rendesen belecsaptunk, amolyan lányos módon. Ha valami nem tetszik, azonnal iszonyú hangos visításba kezd, nyitott szájjal, könnyekkel fűszerezve. Ha megszűnt a hiszti oka akkor ezt varázsütésre abba is tudja hagyni, de szükség esetén a földön fetrengés is bevetésre kerül.
A fegyelmezéssel eléggé hadilábon állunk. Ugyanis kaján vigyorral teszi a "rosszat" és bár pontosan érti amit mondunk, még kajánabb vigyorral folytatja, ha rá merünk szólni. Egyedül a figyelemeltérés ér valamit, ha éppen sikerül elterelni azt a figyelmet.

Bálintot imádja. Akkor is hűséges kis kutyaként megy utána, ha Bálint percenként ellátja a baját. Kamcsi fájdalomküszöbe messze az átlag feletti lehet, mert a legdurvább esések és sebesülések után is csak röviden sír egyet és megy tovább. (Én meg rohanok utána papírzsepivel, hogy felitassam a sebből folyó vért, hogy ne legyen minden véres.) A sebek nagy részét természetesen a Bálinttal való közelharcban szerzi. A jellemző forgatókönyv, hogy Kamcsi elkezdi inzultálni Bálintot (pl. két kézzel tépi a haját), aki rövidebb-hosszabb idő után reagál erre (nyilván hasonló finomsággal). Eredmény: Kamilla sír, újabb sérülés. Szülői feladvány: azt szidjam meg aki keservesen sír, nyilván éppen fáj is neki valami, habár ő kezdte az egészet vagy aki "csak" lerázta támadót?

Kamcsin így gyorsabban keletkeznek a sebek, mint ahogy meggyógyulnak: És ez még csak az arca, annak is az egyik fele...
A bölcsiben aztán megy a magyarázkodás, melyik seb hogyan keletkezett. Merthogy Kamilla már második hete a Mesevár bölcsi Dumbó csoportjának aktív tagja.

Nekem is cseresznye volt a jelem anno az oviban.
Az első két nap bent voltam Kamcsival a csoportszobában, azóta pedig a folyosón dekkolok (vagy éppen hazaugrok szoptatni) abban a 2-2 órában, amíg ő bent játszadozik. Sírás nem volt eddig, csak állítólag néha nekiszomorodik és lebiggyeszti a kis száját.
Mivel Bálint ovija és bölcsi gyakorlatilag egy épület, s szerencsére a két gyerek a lehető legközelebbi szobákba került, így nagyjából 30 méterre vannak egymástól. Reggelente Bálint ragaszkodik ahhoz, hogy ő kísérje be Kamillát a csoportszobába. Így is tesz, és Kamcsi eddig mindig szó nélkül bement Bálinttal. Cukik. :-)

Nincsenek megjegyzések: