2012. április 17., kedd

Királylány 2 éves

Kislányunk nem is olyan kislány már. 2 év, 11,5 kg, 87,5 cm, 22-es láb, 16 fog.
Egyre növekvő hajfürtjei egészen csajosak már, de a csatokat továbbra se nem tűri meg benne, a fésülködés mumus, a hajmosás pedig dráma. (Apa pedig továbbra is fenyeget, hogy inkább vág.)
De öltözködni imád. Ha pedig valami nem tetszik neki, egyszerűen leveszi. És felvesz helyette vmi mást. Főleg mások holmijait kedveli. Újabban Balázs baba ruháit próbálgatja, de Bálint zoknijai, papucsa és alsónadrágjai is a kedvencek közé tartoznak.

Kedvenc játéka a gyurma. Éjjel-nappal gyurmázna, de mással is elég kitartóan eljátszik, legalábbis a bátyjához képest. Legóbábukat, babákat - és minket is - elrendezgeti, hogy ki hova üljön, feküdjön stb.
A tavalyi vagány, minden félelemérzettől mentes kiscsajszink azonban elköltözött. Beütött a dackorszak, no meg a kisöccs. Kamcsika az utóbbi hónapokban sokszor - ne szépítsük - egy kis sírós nyafkacica, hisztigombóc jegyekkel fűszerezve.
Ezt azonban úgy tűnik csak nekünk tartogatja, mert a bölcsiben nincs hiszti, nincs nyafogás és sírás. Egyébként megszokta és szerintem meg is szerette a bölcsit. Reggelente gond nélkül megyünk el, odaérve hozza a cipőcskéjét, egyedül öltözik, magától megy be a csoportszobába. Csak akkor gondolja meg néha magát, ha még egy kicsit ott maradok beszélgetni a gondozónőkkel.

A hisztire visszatérve: amikor rejtélyes okból kifolyólag már negyed órája fetreng a konyhakövön, akkor örülök, hogy nem három lányunk van. Másrészt viszont annyira cuki, olyan jól lehet szeretgetni, ő is jön bújni, s annyira más mint a fiúk... Ha lehetett volna kérni, akkor is így kértem volna: a szendvicsgyerekünk (=középső) lány legyen. Állítólag a középsők érzik magukat leginkább elhanyagoltnak, mert ő nem tűnik ki semmivel, hiszen nem ő a legnagyobb, legokosabb, de nem is legkisebb. Kamcsinak azonban mindig is lesz egy kitüntetett szerepe: ő A lány.

Reméljük él is majd e kitüntetett szereppel. Na meg persze a fiúk is, amikor Kamcsi barátnői jönnek vendégségbe... :-)

4 megjegyzés:

Zsófi írta...

Sziasztok!
Isten éltesse a 2 éves nagylányotokat! Zsófi

Timi írta...

Igen, ez így ideális :)

Én már soha nem tudom meg, mi a különbség fiú és lány között, de Regő is simán tud a konyhakövön hasalva hisztizni percekig, aztán meg bújni.

Isten éltesse Kamillát!

geisze írta...

Boldog születésnapot királylány!!!

Éviék

Kriszti írta...

Boldog szülinapot Kamcsi!

Dánielék