2012. november 23., péntek

Reggeli kóma

Egyik az egyik kanapén, a másik a járókában,
 a harmadik pedig a másik kanapén.
Mostanában barátságosnak nevezhető 7 órai ébredés van. A nagyobbak ébrednek először, de jó eséllyel Balázst is felkeltik, amikor betrappolnak hozzánk. Vagy épp be se kell trappolni, mert valamelyik már ott alszik hajnal óta a nagyágyban velünk. 
Bálint standard reggeli programja a mesenézés, amihez Kami is csatlakozik ideig-óráig, aztán megunja. A reggeli szopi  utáni időpont az egyetlen, amikor Balázst még be lehet tenni a járókába. Egy ideig onnan szemlélődik, aztán megy hozzá Kamilla szórakoztatni őt.
A reggelek rendszeres drámai eleme Bálint felöltözése. Balázst visszük, öltöztetjük, még nincs megkérdezve a témában. Kamilla általában magától jelentkezik ruhacserére, mert zavarja a pelus, ami addigra már a térdét verdesi. Bálinttal azonban minden reggel eljátsszuk a küzdelmünket, hogy öltözzön, jöjjön reggelizni stb. 
Ha csak őt kell elindítani - mint pl. most -, akkor azért egyszerűbb az eset. Kami és Balázs ugyanis épp betegek, itthon vannak. Kamilla az első két nap sírt reggelente, amiért ő nem mehet bölcsibe. Azóta beletörődött a sorsába. Azért reggelente még megkérdezi, hogy meggyógyult e már, majd szomorúan veszi tudomásul, hogy még mindig nem. Bálint pedig minden reggel közli, hogy ő is beteg és ezért nem mehet oviba. Délután aztán alig tudunk hazaindulni onnan, mert még játszik. No meg azért, mert nem akar öltözni... 

Nincsenek megjegyzések: