2014. április 19., szombat

Kamilla 4 éves

Kami 4 éves lett. 16,8 kg, 104 cm és 26-27-es lába van.

Az ovival való viszonya még mindig nem annyira pozitív, mint amennyire a bölcsivel volt. Mai napig reggelente, mikor visszük Balit a bölcsibe, Kami is beles a volt bölcsis szobájába, keresi Tündit, a volt gondozónőjét. Időnként kifejti, hogy ő nem akar oviba menni, mert otthon jobb. Egy nagyon jó barátnője van az oviban, Lia, mindig mindent vele csinál. Amióta jó idő van és többet vannak kint, Bálinttal is találkozik az udvaron vagy a teraszon. 
Amikor megyek érte, mindig valamit éppen nagyon rajzol, alkot az asztalnál a többiekkel. Ha épp nagyon dolgozik, akkor mérges is rám, hogy akkor megyek érte. Ilyenkor meg kell várni, amíg befejezi az alkotást, s begyűjti a mappájából az összes aznapi rajzát (napi átlag 5-6 papírt viszünk haza), amit aztán közösen áttekintünk. Szuper kis emberfigurákat produkál. Még arra is van gondja, hogy szempillát rajzoljon nekik.

Nem egy nagy evő a leányka, inkább eszeget. Még mindig, illetve már megint rengeteg tejet iszik. Tavaly szeptemberben egyik napról a másikra nem kért egy csepp tejet se (szerintem besokallt), de jó pár hónap kihagyás után egy ideje megint visszaszokott. Tóni beígérte neki, hogy négy éves korában az éjjeli pelustól és a cumisüvegtől is búcsút veszünk. Igen, igen, még mindkettő tartja magát. A kettő egyidejű megvonása feltételezi egymást, mert ha cumisüvegből ledönt lefekvés előtt fél liter tejet (ahogy Balázs is), akkor biztosan lesz éjjel pisi. Ha meg nem kap cumisüveget, akkor valószínűleg nem fog annyit inni. 
Volt nagy hiszti tegnap este, amikor Tóni beváltotta az ígéretét. Végül megvigasztalódott azzal, hogy kapott egy rózsaszín szívószálat, amivel kiszürcsölhette a kecsketejet az aranyhajas pohárból. 
Pár óra múlva aztán pizsi és lepedőcsere következett az éjszaka közepén. Még dolgozunk az ügyön. Várom már azt a pillanatot, amikor Bali is leszokik teljesen a pelusról és nem kell többet a DM-ből tonnaszámra hazacipelnem a nagy csomagokat. Egyszer rászánom magam és kiszámolom, hány darab pelenkát vettünk, mióta Bálint megszületett.

Kamika alvásigénye továbbra is elmarad a fiúkétól. Pontosabban mások az alvási szokásai. Ha Bálintot letesszük aludni este vagy délután, ő akkor is elvan az ágyában egy ideig, ha nem alszik: álmodozik. Aztán szép lassan elnyomja az álom. Kami egyik pillanatban még tesz-vesz, de semmiképpen nem fekszik szép nyugodtan, aztán hirtelen bealszik. Az ébredés is így történik. Mélyalvás az egyik pillanatban, majd ágyból kipattanás a következőben. Továbbra is ő az aki, aki éjszakánként felkel, akár többször is, átjön hozzánk aludni. Ha Tóni elutazik, Kami rendszeresen velem alszik a nagyágyban apukája helyén. 

Szépen, önállóan öltözik. Sajnos azt is önállóan dönti el, hogy mit vesz fel. A ruhadarabok ízléses kombinálása még nem mindig sikerül. Imádja a lányos játékokat. Bali ebben sokszor társa, ő is elbabázik Kamillával. Hasonlóan népszerű játék a papás-mamás. Minden szereplő adott: Bálint az apa, Kami az anya, Bali a baba. És Bali ilyenkor hihetetlen szófogadó tud lenni, azt teszi, amit anya (=Kami) mond.  A problémák ott kezdődnek, ha Balinak már nincs kedve szót fogadni anyának...

1 megjegyzés:

minomano írta...

Boldog születésnapot kívánunk!
A fiam három és félévesen úgy szokott le, hogy nagyapja azt mondta neki, hogy ha pelenka nélkül alszik, akkor hétvégén elviszi Agárdra strandra. Egész héten költöttem éjjel, vittem pisilni, és sikerült. Nagyon vágyott rá, ő is akart menni pancsolni. Talán ha Kamilla is vágyik nagyon valamire, meg lehetne beszélni így vele.
Kicsi lánykám meg - hadd dicsekedjek egy kicsit - két és fél évesen egyszerűen letette a pelenkát. Sok sikert nektek, és kitartás, ha lehet, ne lépjetek vissza.
Boldog húsvétot!
Noémi