2014. december 26., péntek

Boldog vagyok!

A december 24-ei forgatókönyv a korábbi éveknek megfelelően alakult. Amíg a gyerekek délelőtt nagymamáéknál voltak, addig én feldíszítettem a karácsonyfát. Ebéd után hazatérve megcsodálhatták a feldíszített fát, amiről Bálint már előző este beszámolt, hogy hol fog állni. Tavalyról emlékezett erre. Idén már Balázs sem illetődött meg a fától. Mindegyik gyerek berontott a lakásba. odamentek fához és minden átmenet, rácsodálkozás nélkül nekiestek a fellógatott szaloncukroknak. Délután aztán csodával határos módon mindenki elaludt. Nyár óta ugyanis már csak Balázs alszik délutánonként. Legalábbis itthon, mert az oviban persze a nagyok is alszanak délután.
Szóval mindenki elaludt, s egyszerre keltek fel. Az elsőnek ébredő a többieket is felébresztette. Átöltözés után kimentünk a nappaliba fához. Alig tudtuk őket rávenni két dal eléneklésére, mert csak egy dolog izgatta őket: a fa alatt lévő csomagok.
Idén is ovis jelekkel látta el a Jézuska a csomagokat, hogy tudjuk melyik kié.
 Szerencsére a csomagokba a várakozásoknak megfelelő ajándékok lapultak.

Jó volt látni, ahogy örülnek az ajándékoknak. "Nem is voltunk jó gyerekek, mégis ennyi ajándékot hozott a Jézuska" - állapították meg, Már a vacsorát is bőven befejeztük, amikor Kamilla áttekintve és elrendezve a szerzeményeit elkiáltotta magát: "Boldog vagyok!" A fiúk is helyeseltek.

Nincsenek megjegyzések: